Sitrussydämet/täytekeksit jouluun

Sitrussydämet/täytekeksit jouluun
  • Ihanat pikkuleivät kuuluvat jouluaikaan, mutta toki nämä sopivat juhliin ympäri vuoden.
  • Sitrustahna takaa pikkuleipien maistuvuuden, mutta toki itse tehty hillosi voi olla yliveto.
  • Keksit voivat olla myös sydämen muotoisia.
  • Voit valmistaa nämä ajoissa ennen juhlia.
noin 20 kpl
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
n.150gsitruunarahkaa (lemon curd) tai lakka-, vadelma-, mansikka- tai kirsikkahilloa
Koristeeksi:
n.50gvärillistä sokerivesikuorrutetta
pieniä nonparelleja

Valmistusohje

Kauli sulanut, mieluiten aavistuksen kohmeinen murotaikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan n. 4 cm:n kakkuja. Paketista tulee n. 40 pyörylää.

Asettele ne hieman irti toisistaan. Voit tehdä puoliin ympyröistä koristekuviot (aukot) esim. mini-sydänmuotilla tai veitsellä.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, n. 7-10 min. Varo palamista. Jäähdytä.

Levitä tahna tai hillo täytteeksi toisille puoliskoille ja paina toinen päälle kiinni. Koristele pursottaen ohutta sokerivesikuorrutenauhaa ja ripottele pieniä nonparelleja kuorrutteeseen heti kiinni.

VINKKI: Vaihtoehtoisesti voit tehdä täytekekseistä myös sydämen muotoisia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Niin hyvää, tehkää tekin. t. Jenna