Sitrussydämet/täytekeksit jouluun

Sitrussydämet/täytekeksit jouluun

Ihanat pikkuleivät kuuluvat jouluaikaan, mutta toki nämä sopivat juhliin ympäri vuoden. Sitrustahna takaa pikkuleipien maistuvuuden, mutta toki itse tehty hillosi voi olla yliveto. Keksit voivat olla myös sydämen muotoisia. Voit valmistaa nämä ajoissa ennen juhlia.

noin 20 kpl
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
n.150gsitruunarahkaa (lemon curd) tai lakka-, vadelma-, mansikka- tai kirsikkahilloa
Koristeeksi:
n.50gvärillistä sokerivesikuorrutetta
pieniä nonparelleja

Valmistusohje

Kauli sulanut, mieluiten aavistuksen kohmeinen murotaikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan n. 4 cm:n kakkuja. Paketista tulee n. 40 pyörylää. Asettele ne hieman irti toisistaan. Voit tehdä puoliin ympyröistä koristekuviot (aukot) esim. mini-sydänmuotilla tai veitsellä. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, n. 7-10 min. Varo palamista. Jäähdytä. Levitä tahna tai hillo täytteeksi toisille puoliskoille ja paina toinen päälle kiinni. Koristele pursottaen ohutta sokerivesikuorrutenauhaa ja ripottele pieniä nonparelleja kuorrutteeseen heti kiinni.

VINKKI: Vaihtoehtoisesti voit tehdä täytekekseistä myös sydämen muotoisia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Niin hyvää, tehkää tekin. t. Jenna