Ihanat pikkuleivät kuuluvat jouluaikaan, mutta toki nämä sopivat juhliin ympäri vuoden.

Sitrustahna takaa pikkuleipien maistuvuuden, mutta toki itse tehty hillosi voi olla yliveto.

Keksit voivat olla myös sydämen muotoisia.

Voit valmistaa nämä ajoissa ennen juhlia.

Ainekset noin 20 annosta

n.150
g
sitruunarahkaa (lemon curd) tai lakka-, vadelma-, mansikka- tai kirsikkahilloa
Koristeeksi:
n.50
g
värillistä sokerivesikuorrutetta
pieniä nonparelleja

Ohje

  1. Kauli sulanut, mieluiten aavistuksen kohmeinen kauramurotaikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan n. 4 cm:n kakkuja. Paketista tulee n. 40 pyörylää.

  2. Asettele ne hieman irti toisistaan. Voit tehdä puoliin ympyröistä koristekuviot (aukot) esim. mini-sydänmuotilla tai veitsellä.

  3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, n. 7-10 min. Varo palamista. Jäähdytä.

  4. Levitä tahna tai hillo täytteeksi toisille puoliskoille ja paina toinen päälle kiinni. Koristele pursottaen ohutta sokerivesikuorrutenauhaa ja ripottele pieniä nonparelleja kuorrutteeseen heti kiinni.

VINKKI: Vaihtoehtoisesti voit tehdä täytekekseistä myös sydämen muotoisia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.