Silakkapiiras

Myllyn Paras
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 25 cm
Pohja:
2dlperunasosetta
100gvoita tai margariinia
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
2rklMyllyn Paras Kauraleseitä
1tlpaprikajauhetta
1tlleivinjauhetta
Täyte:
300gsilakkafileitä
n.½tlsuolaa
200gkermaviiliä
100gruohosipulituorejuustoa
2munaa
1rklperuna- tai maissijauhoja
1pkt(150 g) pakastepinaattia
½dlhienonnettua tilliä
1-2rklsitruunamehua
1tlkirveliä
½tlbasilikaa
valkopippuria
(suolaa)

Valmistusohje

Sekoita perunasoseen joukkoon pehmeä rasva. Yhdistä pohjan kuivat aineet ja
sekoita yhteen soseseoksen kanssa. Taputtele taikina piirasvuoan pohjaan ja
reunoille.

Mausta silakkafileet suolalla ja taita fileet kalan muotoon
tai kääri rullalle. Lado silakat taikinan päälle vuokaan. Sekoita kermaviilin
joukkoon tuorejuusto, munat, perunajauhot sekä sulanut pinaatti. Lisää tilli ja
mausteet. Kaada seos silakoiden päälle.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa
n. 45 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Resepti:
Sari Nieminen, Kausala, Kotikokki -kilpailu / Leivonnaisreseptit

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)