Haettu sivustolta 15.12.2024
Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 25 cm annosta
Pohja:
2
dl
perunasosetta
100
g
voita tai margariinia
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
300
g
silakkafileitä
n.½
tl
suolaa
200
g
kermaviiliä
100
g
ruohosipulituorejuustoa
2
munaa
1
rkl
peruna- tai maissijauhoja
1
pkt
(150 g) pakastepinaattia
½
dl
hienonnettua tilliä
1-2
rkl
sitruunamehua
1
tl
kirveliä
½
tl
basilikaa
valkopippuria
(suolaa)
Ohje
- Sekoita perunasoseen joukkoon pehmeä rasva. Yhdistä pohjan kuivat aineet ja sekoita yhteen soseseoksen kanssa. Taputtele taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille.
- Mausta silakkafileet suolalla ja taita fileet kalan muotoon tai kääri rullalle. Lado silakat taikinan päälle vuokaan.
- Sekoita kermaviilin joukkoon tuorejuusto, munat, perunajauhot sekä sulanut pinaatti. Lisää tilli ja mausteet. Kaada seos silakoiden päälle.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Resepti:
Sari Nieminen, Kausala, Kotikokki -kilpailu / Leivonnaisreseptit
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua