Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 25 cm annosta

Pohja:
2
dl
perunasosetta
100
g
voita tai margariinia
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
300
g
silakkafileitä
n.½
tl
suolaa
200
g
kermaviiliä
100
g
ruohosipulituorejuustoa
2
munaa
1
rkl
peruna- tai maissijauhoja
1
pkt
(150 g) pakastepinaattia
½
dl
hienonnettua tilliä
1-2
rkl
sitruunamehua
1
tl
kirveliä
½
tl
basilikaa
valkopippuria
(suolaa)

Ohje

  1. Sekoita perunasoseen joukkoon pehmeä rasva. Yhdistä pohjan kuivat aineet ja sekoita yhteen soseseoksen kanssa. Taputtele taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille.
  2. Mausta silakkafileet suolalla ja taita fileet kalan muotoon tai kääri rullalle. Lado silakat taikinan päälle vuokaan.
  3. Sekoita kermaviilin joukkoon tuorejuusto, munat, perunajauhot sekä sulanut pinaatti. Lisää tilli ja mausteet. Kaada seos silakoiden päälle.
  4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Resepti:
Sari Nieminen, Kausala, Kotikokki -kilpailu / Leivonnaisreseptit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.