Siken liha-makaronilaatikko

Siken liha-makaronilaatikko
1psMyllyn Paras Luomu Makaronia
500gsika-nautajauhelihaa
1keltasipuli silputtuna
2porkkanaa pienittyinä
1ltkherkkusieniä pienittyinä
voita paistamiseen
kermaa
juustoraastetta (parmesan sopii parhaiten)
soijaa
lipstikkasuolaa
nippu lehtipersiljaa
vasikkafondia tai lihalientä
rosmariinia
suolaa, pippuria

Valmistusohje

Keitä makaronit al denteksi  suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan. Jätä odottamaan. Lorauta sekaan hiukan öljyä, etteivät liiskaudu yhteen. Ruskista jauheliha voissa kuumalla pannulla ja mausta  soijalla, lehtipersiljalla, pippurilla ja lipstikkasuolalla. Siirrä suureen kulhoon. Kuullota sipulit, porkkanat ja herkkusienet (mieluiten) kaikki erikseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä ne jauhelihaan ja lisää myös keitetyt makaronit. Tarkista maku.  Tee fondista tai kuutiosta liemi ja mausta se rosmariinilla ja kermalla.  Kumoa makaroni- jauhelihaseos paistovuokaan ja kaada liemi sekaan. Ripottele juustoraaste päälle ja sekaan. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta kullanruskea ja rapea. Tarjoa itse tehdyn ketsupin kera.

Resepti:
Sikke

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Todella hyvä resepti, ja vielä ilman maitoa.
Lastenlasten mielestä maailman parasta makaronilaatikkoa.
Hyvää oli, kaikille viidelle kelpasi. Pisteet Sikelle, suurelle idolilleni:)
Tämä on paras makaronilaattikko, jota olen syönyt. Lapsetkin tykkää. Suosittelen, kokeilkaa. Kiitos Sikke.