Sienipasta pähkinäpestolla

20 min, josta valmisteluaika 15 min
Neljälle
200 | g | herkkusieniä |
1 | rkl | rypsiöljyä |
suolaa | ||
(pinjansiemeniä) | ||
1 | pkt | Myllyn Paras Sportti Täysjyväspagettia (500 g) |
tai Gluteeniton Spagettia | ||
suolaa keitinveteen | ||
Pähkinäpesto: | ||
0,5 | dl | cashew-pähkinöitä |
0,5 | dl | manteleita |
1 | valkosipulinkynsi | |
1 | dl | rypsiöljyä |
n. 5 | dl | tuoreita basilikanlehtiä |
2 | rkl | sitruunamehua |
suolaa | ||
mustapippuria |
Valmistusohje
Viipaloi herkkusienet. Paista herkkusieniä kuumalla pannulla öljyssä noin viisi minuuttia. Mausta suolalla.
Valmista pähkinäpesto. Mittaa pähkinät, mantelit, silputtu valkosipulinkynsi, basilikanlehdet, öljy sekä sitruunamehu tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Surauta pestoksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta pasta ja sekoita pestokastike pastan sekaan. Viimeistele annos herkkusienillä ja halutessasi pinjansiemenillä.
Kommentoi reseptiä