Sieni-poropiirakka

Myllyn Paras
6 palaa
Pohja:
1dlvettä
50gmargariinia
½dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
¼dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
1muna
ripaus suolaa
¼tlleivinjauhetta
Täyte:
400gmetsäsieniä tai ruskeita herkkusieniä
2sipulia
2tlmargariinia
100gkylmäsavuporoa
2dlkermaviiliä
150gkevyttuorejuustoa
3rklpuolukkahilloa
silputtua timjamia
ripaus mustapippuria
1muna
1rklmaissitärkkelystä
3rkljuustoraastetta

Valmistusohje

Kuumenna vesi ja rasva kattilassa kiehuvaksi. Lisää
seokseen jauhot puuhaarukalla koko ajan sekoittaen. Sekoita niin kauan aikaa
kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä
noin 5 minuuttia.

Lisää muna vatkaten. Lisää lopuksi suola ja
leivinjauhe.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Valmista täyte. Viipaloi sienet (käytä mietoja rouskuja ja
keitä ja jäähdytä ne ensin) ja silppua sipulit. Kuullota ne nopeasti
pannulla.

Sekoita jäähtyneeseen sieniseokseen silputtu poroleikkele,
kermaviili, tuorejuusto, puolukkahillo, mausteet, muna ja maissitärkkelysjauho.
Levitä täyte pohjalle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 225-asteessa puolisen tuntia. Tarjoa alkupalana
tai pikkulämpimänä.

Resepti:
Ohje kirjasta Soili Soisalo Herkuttele ja laihdu , 9 askeleen ohjelma (kustantaja Otava), muunneltu Myllyn Paras -tuotteille Makuhetki-ohjelman mukaan.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)