Sieni-poropiirakka

50 min, josta valmisteluaika 20 min
6 palaa
Pohja: | ||
1 | dl | vettä |
50 | g | margariinia |
½ | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
¼ | dl | Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja |
1 | muna | |
ripaus suolaa | ||
¼ | tl | leivinjauhetta |
Täyte: | ||
400 | g | metsäsieniä tai ruskeita herkkusieniä |
2 | sipulia | |
2 | tl | margariinia |
100 | g | kylmäsavuporoa |
2 | dl | kermaviiliä |
150 | g | kevyttuorejuustoa |
3 | rkl | puolukkahilloa |
silputtua timjamia | ||
ripaus mustapippuria | ||
1 | muna | |
1 | rkl | maissitärkkelystä |
3 | rkl | juustoraastetta |
Valmistusohje
-
Kuumenna vesi ja rasva kattilassa kiehuvaksi. Lisää seokseen jauhot puuhaarukalla koko ajan sekoittaen. Sekoita niin kauan aikaa kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
-
Lisää muna vatkaten. Lisää lopuksi suola ja leivinjauhe. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
-
Valmista täyte. Viipaloi sienet (käytä mietoja rouskuja ja keitä ja jäähdytä ne ensin) ja silppua sipulit. Kuullota ne nopeasti pannulla. Sekoita jäähtyneeseen sieniseokseen silputtu poroleikkele, kermaviili, tuorejuusto, puolukkahillo, mausteet, muna ja maissitärkkelysjauho.
-
Levitä täyte pohjalle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 225-asteessa puolisen tuntia. Tarjoa alkupalana tai pikkulämpimänä.
Kommentoi reseptiä