Ainekset 6 palaa annosta

Pohja:
1
dl
vettä
50
g
margariinia
1
muna
ripaus suolaa
¼
tl
leivinjauhetta
Täyte:
400
g
metsäsieniä tai ruskeita herkkusieniä
2
sipulia
2
tl
margariinia
100
g
kylmäsavuporoa
2
dl
kermaviiliä
150
g
kevyttuorejuustoa
3
rkl
puolukkahilloa
silputtua timjamia
ripaus mustapippuria
1
muna
1
rkl
maissitärkkelystä
3
rkl
juustoraastetta

Ohje

  1. Kuumenna vesi ja rasva kattilassa kiehuvaksi. Lisää seokseen jauhot puuhaarukalla koko ajan sekoittaen. Sekoita niin kauan aikaa kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia.

  2. Lisää muna vatkaten. Lisää lopuksi suola ja leivinjauhe. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

  3. Valmista täyte. Viipaloi sienet (käytä mietoja rouskuja, keitä ja jäähdytä ne ensin) ja silppua sipulit. Kuullota ne nopeasti pannulla. Sekoita jäähtyneeseen sieniseokseen silputtu poroleikkele, kermaviili, tuorejuusto, puolukkahillo, mausteet, muna ja maissitärkkelysjauho.

  4. Levitä täyte pohjalle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 225-asteessa puolisen tuntia. Tarjoa alkupalana tai pikkulämpimänä.

Resepti:
Ohje kirjasta Soili Soisalo Herkuttele ja laihdu , 9 askeleen ohjelma (kustantaja Otava), muunneltu Myllyn Paras -tuotteille Makuhetki-ohjelman mukaan.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.