Sherry-luumutaskut

Sherry-luumutaskut
50 min, josta valmisteluaika 25 min
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
munaa
mantelilastuja ja raesokeria
Täyte:
200gkuivattuja luumuja
1dlvahvaa kahvia
½dlsokeria
3rklsherryä
1tlkkuohukermaa (2 dl)
1tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)
mintunlehtiä
(hopeisia nonparellikuulia)

Valmistusohje

  1. Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.

  2. Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi päälle mantelilastuja ja raesokeria koristeeksi. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.

  3. Valmista täyte: Tee luumusose keittämällä kuivattuja luumuja vahvassa sokeroidussa kahvissa, mausta sherryllä. Keitä hetki sekoittaen (5-10 min). Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja lisää siihen rahka ja jäähtynyt luumusose. Voit myös jättää yhdistämättä täytteet keskenään ja laittaa väliin erikseen luumuseosta ja erikseen kerma-rahkaseosta. Koristele mintunlehdin ja halutessasi hopeisin nonparellikuulin.

VINKKI: Katso myös maukas Nyhtöpossutaskut-resepti!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Siis tätä on pakko kokeilla,kuulostaa niiiin hyvältä.
Vaikuttaa mahtavalle. Täytyypä kokeilla.