Sherry-luumutaskut

Sherry-luumutaskut

Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa näitä sherry-luumutaskuja Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

10 kpl
10kplMyllyn Paras Voitaikinataskuja
munaa
mantelilastuja ja raesokeria
Täyte:
200gkuivattuja luumuja
1dlvahvaa kahvia
½dlsokeria
3rklsherryä
1tlkkuohukermaa (2 dl)
1tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)
mintunlehtiä
(hopeisia nonparellikuulia)

Valmistusohje

Levitä jäiset taskut pellille leivinpaperin päälle erikseen sulamaan uunin lämpenemisen ajaksi. Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi päälle mantelilastuja ja raesokeria koristeeksi. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 min kauniin värisiksi. Voit myös paistaa levyt jäisinä ilman voitelua ja koristelua. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä. Valmista täyte: Tee luumusose keittämällä kuivattuja luumuja vahvassa sokeroidussa kahvissa, mausta sherryllä. Keitä hetki sekoittaen (5-10 min). Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja lisää siihen rahka ja jäähtynyt luumusose. Voit myös jättää yhdistämättä täytteet keskenään ja laittaa väliin erikseen luumuseosta ja erikseen kerma-rahkaseosta. Koristele mintunlehdin ja halutessasi hopeisin nonparellikuulin.

VINKKI: Voit paistaa taskuja vaikka vain kaksi kerrallaan. Täytettä tarvitaan tällöin pienempi määrä. Katso myös maukas Nyhtöpossutaskut-resepti!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Vaikuttaa mahtavalle. Täytyypä kokeilla.