Sherry-Hedelmäkakku

- Sherry-Hedelmäkakku sopii mainiosti joulumyyjäisiin. Samaisen kakun voi tehdä etukäteen myös itselle pakastimeen tai nauttia siitä adventtikahveilla ennen joulua, sillä jouluna on syötävää yleensä yllin kyllin.
- Käytä kakkuun Erikoisvehnäjauhoja tai Karkeita Vehnäjauhoja; Puolikarkeista Vehnäjauhoista tulee turhaa sitkoa kakkuun, sitä ei tarvita tässä, vaan hiivataikinaleivonnaisissa.
- Mausta kakun kuivahedelmät esim. sherryllä, pieni alkoholi haihtuu paistettaessa kakkua. Sherryn voi tarvittaessa korvata säilykekirsikkatölkin liemellä tai sitruunamehulla.
100 | g | voita |
100 | g | margariinia |
2½ | dl | sokeria |
4 | munaa | |
3½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
tai Karkeita Vehnäjauhoja | ||
2 | tl | leivinjauhetta |
2 | tl | vaniljasokeria |
1 | dl | mantelirouhetta tai kookoshiutaleita |
100 | g | säilykekirsikoita pilkottuna |
100 | g | viikunoita tai rusinoita tms. kuivattuja hedelmiä |
n.½ | dl | sherryä tai rommia (+vettä) ja/tai säilykekirsikkatölkin lientä |
Leivitykseen: | ||
Myllyn Paras Korppujauhoja |
Valmistusohje
-
Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Voitele pyöreä torvellinen tai pitkänomainen kakkuvuoka ja korppujauhota se tasaisesti kauttaaltaan. Pilko kuivatut hedelmät ja laita ne likoamaan sherryyn (tai rommiin tai kirsikkatölkin liemeen).
-
Vaahdota pehmeät rasvat ja sokeri. Lisää joukkoon kolme munaa yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää siitä pieni osa sihdaten vaahtoon.
-
Vatkaa vielä neljäs muna vaahtoon. Jauhojen lisääminen välillä ehkäisee rasva-muna-sokerivaahdon leikkaantumisen.
-
Sekoita taikinaan loppu jauhoseos, mantelirouhe, valutetut pilkotut säilykekirsikat ja liotetut viikunapalat/rusinat liemineen. Kaada taikina kakkuvuokaan, tasoita pinta.
-
Paista uunin alatasolla 175-asteessa 50-60 minuuttia. Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua. Kakkua voi säilyttää pidempäänkin. Tarjolle otettaessa kakkua voi kostuttaa halutessaan sherryllä tai rommilla ja/tai säilykekirsikkatölkin liemellä.
Kommentoi reseptiä