Shakkiruudut

Shakkiruudut
30 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Shakkiruudut syntyvät vaaleasta ja tummasta murotaikinasta.
  • Saat tummaa taikinaa, kun jaat itse tehdyn murotaikinan kahteen osaan ja sekoitat toiseen osaan kaakaojauhetta.
  • Muotoile taikinat levyiksi ja leikkaa päällekkäiset levyt yhdessä kuudeksi pitkäksi suikaleeksi.
  • Asettele kaksi pitkää suikaletta aina pareiksi yhteen kiinni niin, että eri värit kohtaavat toisensa ja saat kolme pötköä, joista voit leikata jäähtyneinä viipaleita.
noin 40 kpl
1annos itse tehtyä murotaikinaa
2-3tltummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

Valmista murotaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan kaakaojauhe niin, että siitä tulee tummaa taikinaa. Muotoile molemmat taikinat levyiksi. Asettele eriväriset levyt päällekkäin. Paina niin, että ne tarttuvat toisiinsa, mutta levyjen muoto säilyy.

Leikkaa päällekkäiset levyt yhdessä kuudeksi pitkäksi suikaleeksi. Asettele kaksi pitkää suikaletta aina pareiksi yhteen kiinni niin, että eri värit kohtaavat toisensa. Laita näin muodostuneet kolme pötköä jääkaappiin jähmettymään.

Sen jälkeen leikkaa niistä n. ½ cm:n viipaleita ja laita ne kumolleen leivinpaperille. Painele ne vielä muotoonsa mataliksi shakkiruuduiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-7 min

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Olin hävittänyt reseptini. Onneksi löysin täältä. 42-v poikani halusi niitä jouluksi, kun tein aina niitä juhliin. Hyviä ja nättejä.
Kivan näköisiä.
Ihania.
Kauniin näköisiä, hyvän makuisia ja helppo tehdä!
Mahtavan herkulliset!
Nämä keksit olivat tosi makoisia.
Olen ennenkin tehnyt näitä kotona mutta hävitin reseptin. Onneksi löysin sen täältä Myllyn Paras-sivuilta! Tykkään näistä kekseistä,ne ovat todella maukkaita!Ja ajattelin tehdä näitä Halloween kutsuilleni,olen kolunnut monta sivua mutta vihdoin löysin etsimäni.
ihan hyviä,mutta minun näistä tuli liian makeita.