Shakkiruudut

Shakkiruudut
  • Shakkiruudut syntyvät vaaleasta ja tummasta murotaikinasta.
  • Saat tumman suklaisen taikinan sekoittamalla toiseen murotaikinalevyyn kaakaojauhetta.
  • Leikkaa päällekkäiset levyt yhdessä kuudeksi pitkäksi suikaleeksi.
  • Asettele kaksi pitkää suikaletta aina pareiksi yhteen kiinni niin, että eri värit kohtaavat toisensa ja saat kolme pötköä, joista voit leikata jäähtyneinä viipaleita.
noin 40 kpl
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
2-3tltummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

Sulata taikinalevyt erilleen otettuina. Sekoita toiseen murotaikinalevyyn kaakaojauhe niin, että siitä tulee tummaa taikinaa. Muotoile takaisin levyksi, jollainen se oli. Asettele eriväriset levyt päällekkäin. Paina niin, että ne tarttuvat toisiinsa, mutta levyjen muoto säilyy.

Leikkaa päällekkäiset levyt yhdessä kuudeksi pitkäksi suikaleeksi. Asettele kaksi pitkää suikaletta aina pareiksi yhteen kiinni niin, että eri värit kohtaavat toisensa. Laita näin muodostuneet kolme pötköä jääkaappiin jähmettymään.

Sen jälkeen leikkaa niistä n. ½ cm:n viipaleita ja laita ne kumolleen leivinpaperille. Painele ne vielä muotoonsa mataliksi shakkiruuduiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-7 min

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Olin hävittänyt reseptini. Onneksi löysin täältä. 42-v poikani halusi niitä jouluksi, kun tein aina niitä juhliin. Hyviä ja nättejä.
Kivan näköisiä.
Ihania.
Kauniin näköisiä, hyvän makuisia ja helppo tehdä!
Mahtavan herkulliset!
Nämä keksit olivat tosi makoisia.
Olen ennenkin tehnyt näitä kotona mutta hävitin reseptin. Onneksi löysin sen täältä Myllyn Paras-sivuilta! Tykkään näistä kekseistä,ne ovat todella maukkaita!Ja ajattelin tehdä näitä Halloween kutsuilleni,olen kolunnut monta sivua mutta vihdoin löysin etsimäni.
ihan hyviä,mutta minun näistä tuli liian makeita.