Shakkiruudut syntyvät vaaleasta ja tummasta murotaikinasta.

Saat tummaa taikinaa, kun jaat itse tehdyn murotaikinan kahteen osaan ja sekoitat toiseen osaan kaakaojauhetta.

Muotoile taikinat levyiksi ja leikkaa päällekkäiset levyt yhdessä kuudeksi pitkäksi suikaleeksi.

Asettele kaksi pitkää suikaletta aina pareiksi yhteen kiinni niin, että eri värit kohtaavat toisensa ja saat kolme pötköä, joista voit leikata jäähtyneinä viipaleita.

Ainekset noin 40 annosta

1
annos itse tehtyä murotaikinaa
2-3
tl
tummaa kaakaojauhetta

Ohje

  1. Valmista murotaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan kaakaojauhe niin, että siitä tulee tummaa taikinaa. Muotoile molemmat taikinat levyiksi. Asettele eriväriset levyt päällekkäin. Paina niin, että ne tarttuvat toisiinsa, mutta levyjen muoto säilyy.
  2. Leikkaa päällekkäiset levyt yhdessä kuudeksi pitkäksi suikaleeksi. Asettele kaksi pitkää suikaletta aina pareiksi yhteen kiinni niin, että eri värit kohtaavat toisensa. Laita näin muodostuneet kolme pötköä jääkaappiin jähmettymään.
  3. Sen jälkeen leikkaa niistä n. ½ cm:n viipaleita ja laita ne kumolleen leivinpaperille. Painele ne vielä muotoonsa mataliksi shakkiruuduiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-7 min
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.