Haettu sivustolta 15.12.2024
Ainekset 4-8 annosta
Pohja
Kananmuna voiteluun
Savulohimousse
200
g
Savulohta
2
prk
Smetanaa (á 120 g)
200
g
Tuorejuustoa
1
pnt
Tilliä
2
tl
Sitruunan mehua
2-3
tl
Suolaa
1
tl
Mustapippuria
100
g
Kylmäsavulohta koristeluun
Ohje
Pohja
- Yhdistä takinalevyt ja kauli niitä auki sen verran että saat leikattua 3 n.18-20cm ympyrää.
- Stanssaa jokaisen ympyrän keskeltä n.5cm ympyrä pois.
- Voitele renkaat kananmunalla.
- Paista 225c noin 12-15min. Anna jäähtyä.
Savulohimousse
- Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon hienonnettu tilli, sitruunan mehu, suola, pippuri ja savulohi.
- Sekoita massa tasaiseksi ja siirrä pursotinpussiin jossa tähtitylla.
Kasaaminen
- Laita tarjoiluastian pohjalle pari pienta kasaa moussea (nämä toimivat ’’jarruina’’) ja laita yksi rengas siihen päälle. Pursota ensimmäisen renkaan päälle moussea noin 1/4 määrästä.
- Laita seuraava rengas päälle ja siihen päälle myös moussea 1/4.
- Laita kolmas rengas päälle. Sen päälle pursota muutama kaunis ruusuke moussesta.
- Koristele kylmäsavulohella ja tilillä.
HUOM!
- Lehtitaikinasta kun jää 3 pientä ympyrää yli kun olet ne stanssannut. Niin laita ne pellille, voitele kananmunalla, laita leivinpaperin päälle ja siihen vielä uunipelti päälle. Paista 225c 14min, pelti ja paperi pois, paista vielä pari minuuttia.
- Näiden palojen päälle voi pursottaa vielä ylijäänyttä moussea, näin saat pieniä kivoja suupaloja.
- Muuta ylimääräisestä lehtitaikinasta mitä jää, voi tehdä esimerkiksi juustokierteitä. Leikkaa suorakaiteen muotoisia noin 1cm levyisiä paljoa. Ota päistä kiinni ja käännä vastakkaisiin suuntiin. Nosta leivinpaperille, voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225c 14-15min.
Resepti:
Myllyn Paras Joululeivonnan SM-kisafinalisti 2022 Sami Mannila
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua