• Makupastat tuovat vaihtelua antamalla makua ja väriä ruokiin.
  • Myllyn Paras Pestopasta on penne-kuvioinen makaroni, joka valmistetaan vehnäjauhosta, durumvehnäjauhosta, pestomausteesta ja vedestä. Pestomauste tuo pastaan täyteläistä peston makua ja vihreää väriä.

Ainekset noin 8:lle annosta

Vuokaan:
800
g
savulohta suikaleina
Kastike:
2
rkl
voita tai margariinia
1
sipuli tai pala purjosipulia ohuina suikaleina
dl
kevytkermavalmistetta tai kermaa
4
dl
maitoa
½
dl
tuoretilliä silppuna
n.1
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kevytjuustoraastetta
Pinnalle:
1
dl
kevytjuustoraastetta

Ohje

  1. Keitä makupastaa ”al dente” eli 2 min vähemmän kuin pakkauksen ohje lisäkepastaksi. Huuhdo makaronit ja valuta lävikössä. Valmista yhtä aikaa valkokastike kiehauttamalla rasvassa jauhot ja lisäämällä muut aineet, mausta. Muista, että savukala tuo ruokaan suolaa sekä pestoinen pasta omaa makuaan vuokaan.

  2. Annostele pasta syviin uunin kestäviin lautasiin tai isoon laakeaan uunivuokaan (esim. lasagnevuokaan) ja lisää lohisuikaleet ja kastike päälle painellen pastan sekaan. Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta.

  3. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes kuorrutuksen väri on kullankeltainen n. 15-20 min. Kuorrutuksen voi tehdä myös ruskistavassa mikroaaltouunissa.

VINKKI: Tämä ohje on 8:lle, mutta 4:lle riittää kahteen ruokailukertaan. Vuoka toimii lämmitettynä seuraavana päivänä. Tai voit käyttää vain puolet ohjeesta paistokseksi eli 4:lle uunissa ja jättää puolet seuraavan kerran ruoaksi, esim. sekoittaa lohet kastikkeeseen. Näin saat 2 eri ruokaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.