Savolainen juhannusrieska

Savolainen juhannusrieska
uunipellillinen, noin 20 palaa
1lkulutusmaitoa
2dlkermaviiliä tai 1 l piiminyttä kulutusmaitoa (= 1 l maitoa ja 1 dl piimää)
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
Lisäksi:
5dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
1muna
1tlsuolaa
25-30gvoita

Valmistusohje

Sekoita kulutusmaito ja kermaviili. Lisää joukkoon ohrasuurimot. Anna seoksen seistä yön yli jääkaapissa. Jos käytät piiminyttä maitoa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää 1 dl piimää. Anna tekeytyä huoneenlämmössä muutama tunti. Lisää ohrasuurimot ja anna seoksen seistä yön yli. Lisää 3 tuntia ennen paistamista kaurahiutaleet, muna ja suola. Sulata uunipellillä leivinpaperin päällä 25 - 30 g voita. Kaada taikina pellille. Paista rieskaa 250-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Resepti:
Arja Juuti, Ruokolahti

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Minkähän takia ohrasuurimoita lisätään kahdessa vaiheessa: ei kuitenkaan kerrota eri vaiheiden määriä.
Kaikki ohrasuurimot lisätään kerralla. Ohjeessa on mainittu kaksi erilaista valmistusohjetta riippuen käytetyistä raaka-aineista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämä on sitä "äidin tekemää " juhannusrieskaa. Kokeilkaa ja herkutelkaa. Lämpöisenä parasta.