Ainekset uunipellillinen, noin 20 palaa annosta

1
l
kulutusmaitoa
2
dl
kermaviiliä tai 1 l piiminyttä kulutusmaitoa (= 1 l maitoa ja 1 dl piimää)
2
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
Lisäksi:
1
muna
1
tl
suolaa
25-30
g
voita

Ohje

  1. Sekoita kulutusmaito ja kermaviili. Lisää joukkoon ohrasuurimot. Anna seoksen seistä yön yli jääkaapissa.
  2. Jos käytät piiminyttä maitoa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää 1 dl piimää. Anna tekeytyä huoneenlämmössä muutama tunti. Lisää ohrasuurimot ja anna seoksen seistä yön yli. Lisää 3 tuntia ennen paistamista kaurahiutaleet, muna ja suola.
  3. Sulata uunipellillä leivinpaperin päällä 25 - 30 g voita. Kaada taikina pellille. Paista rieskaa 250-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Resepti:
Arja Juuti, Ruokolahti, kuva: Piia Arnould / Sanoma Magazines

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.