Rukiiset hirvilihapullat
35 min, josta valmisteluaika 20 min
- Hirven jauheliha sopii mainiosti lihapullien raaka-aineeksi.
- Tässä reseptissä käytetään olutta ja rukiisia korppujauhoja. Nämä tuovat lihapulliin mahtavan mehevän ja syvän maun!
- Toisinaan tekee mieli lihapullia, eikä kaapeista löydy kuin perusaineksia.
- Tällöin kannattaa valmistaa esimerkiksi näitä superhelppoja lihapullia!
noin 20-30 kpl
1 | dl | Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja |
2 | dl | olutta |
1-2 | sipulia | |
(2-3 | valkosipulinkynttä) | |
1 | muna | |
500 | g | jauhettua hirvenlihaa |
Lisäksi taikinaan: | ||
1 | tl | suolaa |
1 | tl | musta- ja/tai maustepippuria |
1 | tl | paprikajauhetta |
Lisukkeet: | ||
2-3 | dl | Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita |
puolukkasurvosta, kastiketta |
Valmistusohje
-
Sekoita rukiiset korppujauhot olueen, anna turvota hetki. Paista sillä aikaa pannulla silputut sipulit. Lisää sipulit, muna ja jauhettu hirvenliha taikinaan. Lisää maustavat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi.
-
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Kypsennä paistinpannulla tai 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Keitä lihapullien kaveriksi kokonaisia Myllyn Paras Ohrasuurimoita, se vie 35 min, katso ohje pakkauksesta. Tarjoile näiden lisäksi puolukkasurvosta ja kermakastiketta.
VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä myös hirvipihvejä tai -mureketta. Ne vaativat hieman pidemmän kypsymisajan kuin lihapullat.
Kommentoi reseptiä