Rukiiset Hirvilihapullat

Rukiiset Hirvilihapullat
noin 20-30 kpl
1dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
2dlolutta
1-2sipulia
(2-3valkosipulinkynttä)
1muna
500gjauhettua hirvenlihaa
Lisäksi taikinaan:
1tlsuolaa
1tlmusta- ja/tai maustepippuria
1tlpaprikajauhetta
Lisukkeet:
2-3dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
puolukkasurvosta, kastiketta

Valmistusohje

Sekoita rukiiset korppujauhot olueen, anna turvota hetki. Paista sillä aikaa pannulla silputut sipulit. Lisää sipulit, muna ja jauhettu hirvenliha taikinaan. Lisää maustavat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Kypsennä paistinpannulla tai 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Keitä lihapullien kaveriksi kokonaisia Myllyn Paras Ohrasuurimoita, se vie 35 min, katso ohje pakkauksesta. Tarjoile näiden lisäksi puolukkasurvosta ja kermakastiketta.

VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä myös hirvipihvejä tai -mureketta. Ne vaativat hieman pidemmän kypsymisajan kuin lihapullat.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Oli hieman erikoisen näköinen, mutta mahtavan makuinen ruoka.