Ainekset 4-6:lle annosta

1
kg
hirvenpaistia
voita ja öljyä
2-3
porkkanaa
2
sipulia
n.2
tl
suolaa, mustapippuria maun mukaan
n.10
katajanmarjaa
vettä niin, että lihat peittyvät
iso loraus (pari dl) hyvää punaviiniä
Lisäkkeeksi:
kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
persiljaa

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paloittele hirvenliha reilun kokoisiksi paloiksi ja ruskista voi-öljyseoksessa. Siirrä lihat uunipataan.
  2. Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit ja kääntele niitä hetki samalla paistinpannulla. Sekoita lihojen joukkoon. Lisää mausteet ja vesi ja hauduta 1½ tuntia uunissa kannen alla.
  3. Lisää punaviini ja hauduta pataa vielä vajaa tunti. Tämä ruoka on helppo tehdä esimerkiksi leivinuunin (tai takan) jälkilämmössä pitkään hauduttaen.
  4. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää siihen silputtua persiljaa. Tarjoa lisäksi puolukkahilloa ja sienisalaattia.
Resepti:
Tarja Mustonen, Korpilahti. Iltalehden Kotikokki-kilpailun 6. sija vuonna 2012.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.