Hirven jauheliha sopii mainiosti lihapullien raaka-aineeksi.

Tässä reseptissä käytetään olutta ja rukiisia korppujauhoja. Nämä tuovat lihapulliin mahtavan mehevän ja syvän maun! 

Toisinaan tekee mieli lihapullia, eikä kaapeista löydy kuin perusaineksia. Tällöin kannattaa valmistaa esimerkiksi näitä superhelppoja lihapullia!

Ainekset noin 20-30 kpl annosta

2
dl
olutta
1-2
sipulia
(2-3
valkosipulinkynttä)
1
muna
500
g
jauhettua hirvenlihaa
Lisäksi taikinaan:
1
tl
suolaa
1
tl
musta- ja/tai maustepippuria
1
tl
paprikajauhetta
Lisukkeet:
puolukkasurvosta, kastiketta

Ohje

  1. Sekoita rukiiset korppujauhot olueen, anna turvota hetki. Paista sillä aikaa pannulla silputut sipulit. Lisää sipulit, muna ja jauhettu hirvenliha taikinaan. Lisää maustavat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi.

  2. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Kypsennä paistinpannulla tai 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Keitä lihapullien kaveriksi kokonaisia Myllyn Paras Ohrasuurimoita, se vie 35 min, katso ohje pakkauksesta. Tarjoile näiden lisäksi puolukkasurvosta ja kermakastiketta.

VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä myös hirvipihvejä tai -mureketta. Ne vaativat hieman pidemmän kypsymisajan kuin lihapullat.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.