Rukiinen Poropizza
Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

- Voit käyttää pizzataikinaan myös Ruisjauhoja.
- Tässä on käytetty puolet Ruisjauhoja ja puolet Pizzajauhoja.
- Tai kokeile tehdä pizza Pyöreään Ruis-Kaura Piirakkataikina -pohjaan.
2 | dl | vettä |
15 | g | hiivaa |
½ | tl | suolaa |
2 | rkl | rypsiöljyä |
n.2½ | dl | Myllyn Paras Pizzajauhoja |
n.2½ | dl | Myllyn Paras Ruisjauhoja |
Täyte: | ||
1 | tlk | (400 g) tomaattimurskaa |
3 | valkosipulinkynttä | |
1 | rkl | rosmariinia |
1 | rkl | oreganoa |
1 | tl | mustapippuria |
n.100 | g | kylmäsavuporoviipaleita |
100 | g | savujuustoa ohuina viipaleina |
2 | punaista paprikaa viipaleina | |
100 | g | punasipulia viipaleina |
2-3 | dl | pizzajuustoraastetta |
Valmistusohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pizzajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pizzapohjaa. Kohota pohjat.
-
Valuta tomaattimurska ja sekoita siihen mausteet. Levitä tomaattimausteseos pizzapohjille. Ripottele päälle täytteet ja viimeiseksi juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla kypsäksi n. 15 min.
VINKKI: Voit myös käyttää pohjaksi valmista pakaste-Ruistaikinaa. Kokeile täytteeksi savumuikkuja.
Kommentoi reseptiä