Rukiinen Poropizza

Rukiinen Poropizza

Voit käyttää pizzataikinaan myös Ruisjauhoja. Tässä on käytetty puolet Ruisjauhoja ja puolet Pizzajauhoja. Tai kokeile tehdä pizza Pyöreään Ruis-Kaura Piirakkataikina -pohjaan.

2 isoa tai 4 pienempää pizzaa
2dlvettä
15ghiivaa
½tlsuolaa
2rklrypsiöljyä
n.2½dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
n.2½dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
Täyte:
1tlk(400 g) tomaattimurskaa
3valkosipulinkynttä
1rklrosmariinia
1rkloreganoa
1tlmustapippuria
n.100gkylmäsavuporoviipaleita
100gsavujuustoa ohuina viipaleina
2punaista paprikaa viipaleina
100gpunasipulia viipaleina
2-3dlpizzajuustoraastetta

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pizzajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pizzapohjaa. Kohota pohjat. Valuta tomaattimurska ja sekoita siihen mausteet. Levitä tomaattimausteseos pizzapohjille. Ripottele päälle täytteet ja viimeiseksi juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla kypsäksi n. 15 min.

VINKKI: Voit myös käyttää pohjaksi valmista pakaste-Ruistaikinaa. Kokeile täytteeksi savumuikkuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)