Haettu sivustolta  4.11.2025
  Voit käyttää pizzataikinaan myös ruisjauhoja.
Tässä on käytetty puolet Ruisjauhoja ja puolet Pizzajauhoja.
Tai kokeile tehdä pizza Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina -pohjaan.
Ainekset 2 isoa tai 4 pienempää pizzaa annosta
2
      
      dl
      
      vettä
      
      15
      
      g
      
      hiivaa
      
      ½
      
      tl
      
      suolaa
      
      2
      
      rkl
      
      rypsiöljyä
      
      Täyte:
      
      1
      
      tlk
      
      (400 g) tomaattimurskaa
      
      3
      
      valkosipulinkynttä
      
      1
      
      rkl
      
      rosmariinia
      
      1
      
      rkl
      
      oreganoa
      
      1
      
      tl
      
      mustapippuria
      
      n.100
      
      g
      
      kylmäsavuporoviipaleita
      
      100
      
      g
      
      savujuustoa ohuina viipaleina
      
      2
      
      punaista paprikaa viipaleina
      
      100
      
      g
      
      punasipulia viipaleina
      
      2-3
      
      dl
      
      pizzajuustoraastetta
      
      Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pizzajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pizzapohjaa. Kohota pohjat.
 - Valuta tomaattimurska ja sekoita siihen mausteet. Levitä tomaattimausteseos pizzapohjille. Ripottele päälle täytteet ja viimeiseksi juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla kypsäksi n. 15 min.
 
VINKKI: Voit myös käyttää pohjaksi valmista pakaste-Ruistaikinaa. Kokeile täytteeksi savumuikkuja.
Resepti: 
            
      Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia
      Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
          
      Ajankohtaista ja puheenaiheita
    
        
          R
      
  
  
    
      R
  
  
  
  
  
  
  
        
        
        
        
Kommentteja ja keskustelua