Jauheliha-grillipizza

Jauheliha-grillipizza

Katso valmistusvideo, jossa Vappu Pimiä valmistaa tämän pizzan yhdessä Janne Katajan kanssa Vapun valtakunta -ohjelmassa.

3 pizzakiven kokoista pizzaa
Pohja:
dlkädenlämpöistä vettä
¾tlsuolaa
ripaus sokeria
25ghiivaa
3rkloliiviöljyä
7-8dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
tai Pizzajauhoja
Kastike:
400gnaudan jauhelihaa
1prktomaattipyrettä
1prkpaseerattua tomaattia (500 g)
1sipuli
1valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
ripaus sokeria
n.1tlsuolaa
mustapippuria
kuivattua chiliä
oreganoa
Lisäksi:
juustoraastetta
mozzarellaa
tomaattia
basilikaa tai oreganoa

Valmistusohje

Valmista ensin taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja dl kerrallaan, ensin sekoittaen, sitten vaivaten. Kun olet lisännyt 5 dl jauhoja, vaivaa joukkoon oliiviöljy. Taikinaa pitää vaivata, jotta sitko tulee hyväksi. Taikina ei saa olla kovaa, muttei liian löysääkään.  Laita pyyhkeellä peitetty taikina kohoamaan lämpimään paikkaan, esim kaapin päälle.  Taikinan noustessa valmista tomaattikastike. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan pyree ja pyörittele vielä hetki. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja lisää mausteet. Kiehauta, jonka jälkeen anna hautua pienellä lämmöllä siihen asti, kunnes alat leipomaan. Ruskista erikseen jauheliha ja mausta haluamillasi mausteilla. Kaada paistettu jauheliha tomaattikastikkeen joukkoon. Kun taikina on kohonnut vähintään 45 min, jaa se kolmeen osaan ja alusta sitä vaivaamalla vähän jauhotetulla alustalla. Laita grilli tässä vaiheessa päälle ja aseta pizzakivi grilliin, sen pitää olla kuuma.  Kauli taikina pyöreään muotoon leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi. Tee näin kahdelle muulle taikinan osalle. Levitä kastiketta pohjalle ja ripottele päälle juustorastetta tai juustoraasteen ja mozzarellan yhdistelmää. Levitä päälle vielä tomaattiviipaleita. Leikkaa ylimääräiset leivinpaperin jämät pois pizzan ympäriltä ja siirrä pizza pellille. Toiset tykkää ottaa leivinpaperin pois paiston ajaksi, itse paistan mieluummin paperin kanssa. Aseta pelti kiven päälle grilliin. Grillissä on usein lämpöä 350 astetta, joten älä anna pizzan olla liian kauaa grillissä. Kypsennysaika on noin 6-8 min. Revi pinnalle basilikan lehtiä tai oreganoa. Nauti heti!

Resepti:
Vappu Pimiä, MTV 3 Vapun valtakunta

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)