Rukiinen Parsakaalipizza/Rukiinen Lohipizza

Rukiinen Parsakaalipizza/Rukiinen Lohipizza

Parsakaali on erinomainen ruokavalion keventäjä, kaali pitää pitkään nälän loitolla. Parsakaali sisältää B-vitamiineihin kuuluvaa folaattia. Joka päivä tulisi syödä puoli kiloa erilaisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja.

8 kpl
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa
Tomaattikastike:
1tlktomaattimurskaa valutettuna (400 g)
3-4valkosipulinkynttä
2rkloreganoa
1rklbasilikaa
1tlmustapippurirouhetta
1rklpunaista pestoa
Kasvistäyte (8:lle pienelle pizzalle):
500gparsakaalia
2sipulia silputtuna
100gaurinkokuivattua tomaattia (valutettuna)
roseepippuria
n.4oksaa tuoretta basilikaa silppuna
30gpinjansiemeniä
1-2dlvoimakasta kevytjuustoraastetta (100 g)
Lohitäyte (8:lle pienelle pizzalle):
500glohisuikaleita
2punasipulia renkaina (150 g)
2paprikaa tai artisokan sydämiä (150 g)
n.4oksaa tuoretta timjamia tai oreganoa silppuna
30gkurpitsan- tai auringonkukan siemeniä
1-2dlvoimakasta kevytjuustoraastetta (100 g)

Valmistusohje

Kauli ruistaikina ohueksi. Ota kahviasetti-lautasella (muottina) ohuita pizzapohjia, halkaisija 10-12 cm. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille ja pistele haarukalla. Valuta tomaattimurska ja mausta se. Levitä tomaattiseosta ohueksi kerrokseksi pizzapohjille ja sen päälle valitsemaasi täytettä. Ripottele pinnalle hiukan juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa n. 15 min kauniin väriseksi.

VINKKI: Voit valmistaa molempia pizzoja, tee silloin ½ annosta kasvistäytettä ja ½ annosta lohitäytettä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvä, terveellisempi pizza. Kokeilin kasvistäytettä.