Parsakaali on erinomainen ruokavalion keventäjä, kaali pitää pitkään nälän loitolla.

Parsakaali sisältää B-vitamiineihin kuuluvaa folaattia.

Joka päivä tulisi syödä puoli kiloa erilaisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja.

Ainekset 8 kpl annosta

Tomaattikastike:
1
tlk
tomaattimurskaa valutettuna (400 g)
3-4
valkosipulinkynttä
2
rkl
oreganoa
1
rkl
basilikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
rkl
punaista pestoa
Kasvistäyte (8:lle pienelle pizzalle):
500
g
parsakaalia
2
sipulia silputtuna
100
g
aurinkokuivattua tomaattia (valutettuna)
roseepippuria
n.4
oksaa tuoretta basilikaa silppuna
30
g
pinjansiemeniä
1-2
dl
voimakasta kevytjuustoraastetta (100 g)
Lohitäyte (8:lle pienelle pizzalle):
500
g
lohisuikaleita
2
punasipulia renkaina (150 g)
2
paprikaa tai artisokan sydämiä (150 g)
n.4
oksaa tuoretta timjamia tai oreganoa silppuna
30
g
kurpitsan- tai auringonkukan siemeniä
1-2
dl
voimakasta kevytjuustoraastetta (100 g)

Ohje

  1. Kauli taikina ohueksi. Ota kahviasetti-lautasella (muottina) ohuita pizzapohjia, halkaisija 10-12 cm. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille ja pistele haarukalla. Valuta tomaattimurska ja mausta se.

  2. Levitä tomaattiseosta ohueksi kerrokseksi pizzapohjille ja sen päälle valitsemaasi täytettä. Ripottele pinnalle hiukan juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa n. 15 min kauniin väriseksi.

VINKKI: Voit valmistaa molempia pizzoja, tee silloin ½ annosta kasvistäytettä ja ½ annosta lohitäytettä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.