Rukiinen Mämmimousse mustikoilla

Mämmimousse

Mämmi on perinteisintä ruokaa, mille EU on myöntänyt tuotesuojan. Mämmi lienee parhaimmillaan sellaisenaan, mutta mämmin ystävät kokeilevat mämmiä moneen muuhunkin, kuten tässä mousseen. Mämmin pääraaka-aine on ruis. Tässä mousseen on käytetty niin mämmiä kuin ruiskorppujauhoja. Voit myös tehdä pelkän rukiisen moussen jättämällä mämmin pois aineksista.

noin 4-6:lle
2-2½dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispautuvaa kermaa
1tlksitruunarahkaa (200 g)
1dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
2dltummaa tai fariinisokeria
1-2dlmämmiä (400 g)
(1-3rklsitruunamehua)
n.5-6dlmustikoita tai karpaloita

Valmistusohje

Vaahdota kerma tai vaahtoutuva vaniljakastike, lisää vaahtoon rahka ja ripotellen ruiskorppujauhot, mausta sokerilla. Lisää mämmi ja sekoita. Tarkista maku, lisää halutessasi sitruunamehua. Kokoa annosmaljoihin kerroksittain mustikoita tai karpaloita ja mämmimoussea. Koristele marjoin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Tosi hyvää..suosittelen!
Itse en pidä mämmistä kuin runsaan kerman ja sokerin kanssa, mutta tämä maittoi.
Kokeilin ja hyvää oli.
Upeaa, että joku on kehitellyt reseptejä marjoistamme, eikä aina vain ole hedelmäohjeita. Erinomainen tapa tarjota mämmiä ulkomaalaisille vieraille.