Mämmi

Mämmi
19 t , josta valmisteluaika 45 min

Oletko kokeillut mämmin valmistusta?

Se on aikaa vievää, mutta helppoa. Tästä annoksesta valmistat herkuteltavaa myös ystäville. Jos teet omiin tarpeisiin, voit puolittaa ohjeen. Valmiin mämmin voit myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.

n. 8:lle
3lvettä
dlmämmi- ja leipämaltaita
12dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1tlsuolaa
1-2rklpomeranssinkuorta
2dlsiirappia

Valmistusohje

  1. Lämmitä 1 litra vettä höyryävän kuumaksi, ei kiehuvaksi. Käytä kattilaa, jossa ei ole muoviosia, tai metallista isoa kulhoa.
  2. Sekoita joukkoon vispilällä vatkaten 2 ½ dl mämmi- ja leipämaltaita ja 4 dl ruisjauhoja. Laita kattila tai kulho 50-asteiseen uuniin ja anna seoksen imeltyä kaksi tuntia.
  3. Lisää sitten seokseen jälleen saman verran höyryävän kuumaa vettä, sekä mämmi- ja leipämaltaita ja ruisjauhoja.
  4. Anna imeltyä jälleen kaksi tuntia.
  5. Lisää vielä kolmas erä vettä, mämmi- ja leipämaltaita, sekä ruisjauhoja. Mausta seos suolalla, pomeranssinkuorella ja siirapilla. Keitä seosta liedellä noin 15 minuuttia ja jäähdytä yön yli.
  6. Jaa mämmi uunivuokiin ja jätä reilusti kuohumisvaraa.
  7. Kypsennä mämmiä 125 asteessa noin neljä tuntia.
  8. Tarjoa jäähtyneen mämmin kanssa kermaa, jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hei! Valmistin mämmin lisäämällä aina 0,5 litraa poreilevaa vettä ja jauhoja vastaava määrä. Imellyttämisaika aina 2-2,5 tuntia (muista töistä riippuen) ennen uuden satsin lisäämistä. En lisännyt mämiin lainkaan sokeria/siirappia, mutta mämmin päälle uuniin laitettaessa laitoin siirappivettä, jotta pinnasta ei tule kovaa ( niinkin minulle on jouskus käynyt). Hyvää tuli. Olen näin tehnyt jo useana vuotena.