Ruiskääretorttu

Ruiskääretorttu

Ruiskääretorttutaikina on tehty ruishiutaleista ja erikoisvehnäjauhoista.

Rukiista ja marjoista saa runsaasti kuitua.

Rukiin kanssa sopii hyvin yhteen puolukan tai karpalon maku. Kokonaisuutta tasapainottaa rahka.

noin 15 viipaletta
4kananmunaa
1dlsokeria
1dlMyllyn Paras Ruishiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
dlpuolukkahilloa tai -survosta
dlrahkaa
½dlkermaa
½dlsokeria
1rklvaniljasokeria

Valmistusohje

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään
vaahtoon hiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada
taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa
uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on
ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä puolukkasurvos
ensin tortulle ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle rahkaseos. Rullaa
kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Ihana. Laitoin ruishiutaleiden sijaan karkeita ruisjauhoja, täytteeksi lakka-karpalohilloa ja vaniljarahkaa. Nami nami.
Aika erikoinen, mutta hyvän makuinen torttu, kiitos!
Aivan ihana resepti!
hyvä kuin mikäkin, aina onnistuu
Tämän kohdalla kävi samoin eivät meinanneet nimipäiväkahvilla olleet työkaverit uskoa että oli käytetty ruishiutaleita. HYVÄÄ.