Riisi-porkkanapiirakka

Myllyn Paras
noin 25 kpl
Kuori:
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
½tlsuolaa
2dlkylmää vettä
1rklöljyä
Täyte:
dlmaitoa
300gporkkanaraastetta
dlMyllyn Paras Riisihiutaleita
1tlsuolaa

Valmistusohje

Valmista kuoritaikina sekoittamalla ainekset hyvin
keskenään. 

Valmista täyte kuumentamalla maito kiehuvaksi. Lisää siihen
porkkanaraaste, anna kiehahtaa uudelleen, lisää riisihiutaleet ja anna niiden
kypsyä 4 min. Mausta suolalla. Valmista sillä aikaa ohuita pyöreitä
piirakkapohjia taikinasta pulikoimalla, kaulimalla tai pastakoneen avulla*.
Laita jokaisen piirakan keskelle reilusti täytettä ja rypytä reunat ympyräksi
(vrt. karjalanpiirakat). Paista piirakoita 250-asteisen uunin alatasolla 15-20
min kauniin värisiksi. Voitele kuumina kuumalla maito-voiseoksella tai kasta ne
hetkeksi siihen.

* Jos teet piirakat pastakoneella aja taikina ensin
paksuimmalla telavälillä (= 1) matoksi. Ota tästä matosta isolla juomalasilla
ympyröitä. Aja ympyrät pastakoneen ohuemmalla telavälillä (= 4) soikeiksi ja
soikulat vielä kerran vähän ohuemmalla telavälillä (= 5) ympyröiksi eli
valmiiksi pohjiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Olipa todella hyvä resepti, maistui koko joukolle.
Todella maittava piirakkaresepti ja täytekin valmistuu nopeasti riisihiutaleista.
aivan taivaallisen ihania.täytekin nopea valmistaa.MENIS ENEMPI KUIN JAKSAIS LEIPOA.TODELLA HYVÄ RESEPTI.