Riisi-porkkanapiirakka

Myllyn Paras
noin 25 kpl
Kuori:
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
½tlsuolaa
2dlkylmää vettä
1rklöljyä
Täyte:
dlmaitoa
300gporkkanaraastetta
dlMyllyn Paras Riisihiutaleita
1tlsuolaa

Valmistusohje

Valmista kuoritaikina sekoittamalla ainekset hyvin keskenään. 

Valmista täyte kuumentamalla maito kiehuvaksi. Lisää siihen porkkanaraaste, anna kiehahtaa uudelleen, lisää riisihiutaleet ja anna niiden kypsyä 4 min. Mausta suolalla. Valmista sillä aikaa ohuita pyöreitä piirakkapohjia taikinasta pulikoimalla, kaulimalla tai pastakoneen avulla*.

Laita jokaisen piirakan keskelle reilusti täytettä ja rypytä reunat ympyräksi (vrt. karjalanpiirakat). Paista piirakoita 250-asteisen uunin alatasolla 15-20 min kauniin värisiksi. Voitele kuumina kuumalla maito-voiseoksella tai kasta ne hetkeksi siihen.

* Jos teet piirakat pastakoneella aja taikina ensin paksuimmalla telavälillä (= 1) matoksi. Ota tästä matosta isolla juomalasilla ympyröitä. Aja ympyrät pastakoneen ohuemmalla telavälillä (= 4) soikeiksi ja soikulat vielä kerran vähän ohuemmalla telavälillä (= 5) ympyröiksi eli valmiiksi pohjiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Olipa todella hyvä resepti, maistui koko joukolle.
Todella maittava piirakkaresepti ja täytekin valmistuu nopeasti riisihiutaleista.
aivan taivaallisen ihania.täytekin nopea valmistaa.MENIS ENEMPI KUIN JAKSAIS LEIPOA.TODELLA HYVÄ RESEPTI.