Ainekset n. 20 pikkupitsaa annosta
Ohje
Pohja:
- 
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, suola ja sokeri vähitellen veden joukkoon.
 - 
Lisää lopuksi oliiviöljy ja vaivaa taikinaa viitisen minuuttia. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Muotoile taikinasta 10-15 cm halkaisijaltaan olevia pizzapohjia ja täytä ne tomaattikastikkeella ja haluamillasi täytteillä.
 
Tomaattikastike:
- 
Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kattila ja lisää kattilaan oliiviöljy sekä sipulit. Kuullota muutama minuutti ja lisää tomaattipyree. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti ja lisää tomaattimurska.
 - 
Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kastikkeesta on jäljellä kaksi kolmasosaa.
 - 
Mausta kastike hienonnetulla oreganolla, valkoviinietikalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen jäähtyä hiukan ennen pizzojen täyttämistä.
 
Täyte-ehdotuksia:
kylmäsavuporoa, savujuustoa ja punasipulia
savumuikkuja, emmental-juustoa ja punasipulia
  
  
  
        
        
        
        
Kommentteja ja keskustelua