Ratatouillepiirakat "Nordique"

Ratatouillepiirakat Nordique

Katso blogikirjoitus tästä.

1pktVoitaikina 500 g
2pienehköä kesäkurpitsaa
½sipuli
4tomaattia
2porkkanaa
1punajuuri
1-2herkkutattia
3valkosipulinkynttä
timjamia
lehtipersiljaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Valmistusohje

Kaulitse voitaikinalevyt noin 2-3 mm paksuksi levyksi. Aseta kaulitut levy uunipellille ja laita toinen leivinpaperi niiden päälle. Nosta tämän jälkeen joko toinen pelti tai uuniritilä painoksi päälle. Paista taikinalevyä 180 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes levy on kypsä. Painon laittaminen päälle estää taikinaa kohoamasta liikaa paiston aikana, koska se ei ole toivottavaa tässä versiossa.

Pese juurekset huolellisesti ja kuori porkkanat, sipuli, valkosipulinkynnet sekä punajuuri. Tavoitteena on, että kaikki ainesosat on leikattu samankokoisiksi kuutioiksi, koon voit tietysti valita itse. Itse pidän siitä, että kuutiot ovat verrattain pieniä, koska silloin yhteen suupalaan mahtuu monta eri makua.

Kiehauta vettä kattilassa. Leikkaa tomaattien kannat pois ja tee päälle pieni risti terävällä veitsellä. Nosta tomaatit kiehuvaan veteen noin 20 sekunniksi ja laita sen jälkeen välittömästi jääkylmään veteen. Poista tomaateista kuori ja leikkaa ne neljään osaan. Poista siemenet ja valkoiset osiot sisältä. Laikkaa tomaatti kuutioiksi, noin 3mm*3mm.

Leikkaa kesäkurpitsasta pituussuunnassa noin 3 mm paksuja siivuja siten, että jokaisen siivun toisella puolella on kuori. Leikkaa siivut tämän jälkeen kuutioiksi 3*3mm. Voit käyttää ylimääräiset kesäkurpitsan sisukset esimerkiksi kasviskeittoon tai kesäkurpitsakakkuun.

Kuutioi punajuuri ja porkkanat samaan tyyliin 3*3 mm kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Laita paistinpannulle oliiviöljyä sekä muutama timjamin oksa. Paista kasvikset yksitellen pannulla oliiviöljyssä kypsiksi, paitsi tomaatti ja valkosipuli. Punajuuri kypsyy noin 5-10 minuuttia, porkkana 5 minuuttia, sipuli muutaman minuutin. Lopuksi yhdistä kaikki kypsennetyt kasvikset pannulle sekä tomaattikuutiot ja valkosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lopuksi tarkista suola.

Leikkaa herkkutatti kuutioksi tai mikäli käytössäsi on kauniita pieniä herkkutatteja, niin siivuiksi. Kuumenna oliiviöljyä puhtaalla pannulla ja paahda tatit kauniin kullanruskeiksi. Mausta suolalla.

Hienonna persiljanlehdet pieneksi.

Leikkaa taikinalevy haluamasi muotoisiksi annospaloiksi. Nosta ratatouillea kunkin palan päälle lusikalla juuri ennen tarjoilua ja ripottele päälle lehtipersiljaa. Nosta päälle hieman paahdettua tattia ja tarjoile välittömästi.

Ratatouillen voi myös tarjota sellaisenaan esimerkiksi kalan tai lihan lisukkeena. 

KasviksetKasviksetTaikina

Resepti:
Madame Millefeulle

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)