Rasvaton viinirypäle-banaanitorttu

Rasvaton viinirypäle-banaanitorttu
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10:lle
2munaa
½dlsokeria
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
½dlperunajauhoja- tai maissijauhoja
1tlleivinjauhetta
1banaani
Kostutukseen:
n.1dlappelsiini- tai rypälemehua
Kypsän tortun päälle:
1+1dlvaaleaa rypäle- tai appelsiinituoremehua tai siideriä
1dlhyytelösokeria
2dlappelsiinimarmeladia tai hedelmäsosetta
n.4banaania
isohko terttu viinirypäleitä

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hiutaleet ja jauhot
+ leivinjauhe ja haarukalla hienonnettu banaani, sekoita tasaiseksi. Kaada
taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn vuokaan. Paista 200-asteisen uunin
keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä.

Kostuta piirakkapohja mehulla. Kiehauta kattilassa 1 dl
mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma
hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä. Levitä sillä
aikaa täyte tortulle.

Levitä kostutetulle torttupohjalle hillo/sose. Laita sen päälle kerros banaaniviipaleita ja viinirypäleitä niin, että pinta peittyy.
Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle. Laita torttu
jääkaappiin hyytymään.

VINKKI: Banaanin tilalla voi käyttää esim.
säilykeaprikooseja, -persikoita tai lakkoja. Ohjeen torttupohjataikinasta voi
leipoa myös kevyitä banaanimuffineja n. 15 kpl (tukeviin vuokiin tai
muffinipellille).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Tosi hyvä resepti. Itse käytin täytteeseen säilykemangoa ja pakastevadelmia. Banaani maistuu pohjassa aika vahvasti. Olen tehnyt saman pohjan myös siten, että lisään pari rkl kaakaojauhetta, sekin oli oikein hyvää.
oli todella herkullista,vaikkei kovinkaan yksinkertaista valmistaa...:Dmutta kärsivällisyys palkitaan.(Slurps)
tuo resepti oli todella hyvää antaisin 10 mutta pysyn 9
mahtava resepti. maukas mutta kevyt, suosittelen kaikille!
hyvä että löytyy kevyitä leivonta ohjeita netistä varsinkin piirakka pohjaisia jossa todelolakaan ei ole rasvaa.