Raparperipuuro

Raparperipuuro

Raparperista voi tehdä myös puuroa. Raparperi sisältää oksaalihappoa, joka sitoo elimistön soluista kalsiumia, jos sitä ei ole muuten saatavilla. Runsaina annoksina raparperia nautittaessa olisi siksi syytä syödä samalla ruokaa, joka sisältää kalsiumia, esimerkiksi maitoa. Nauti puuro maidon kanssa! Kauramannasuurimo valmistetaan täysjyväkaurarakeista ja vehnän tasakarkeista ydinrakeista. Se sopii hyvin puurojen ja jälkiruokien valmistukseen. Isohko raekoko tuo hyvän rakenteen mannapuurolle.

4:lle
1lvettä
n. 5dlraparperipaloja
2dlMyllyn Paras Kauramannasuurimoita
1-1½dlsokeria
ripaus suolaa
(mansikoita)

Valmistusohje

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon pieneksi leikatut ja kuoritut raparperinvarret, suola ja sokeri. Keitä hetken aikaa ja vispilöi sekaan kauramannasuurimot. Hauduta miedolla lämmöllä n.10 min välillä sekoittaen. Tarkista makeus. Puuro maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Tarjoa maidon kanssa.

VINKKI: Raparperipuuron kanssa maistuvat myös viimeiset mansikat pakastimesta tai toki myös kesätuoreet mansikat.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Voisiko puuron tehdä maitoon?
Voi tehdä myös maitoon. Käytetty neste vaikuttaa puuron makuun. Terveisin, kuluttajaneuvonta
Ekaa kertaa kokeilin raparperimannapuuroa. Kotiväki tykkäs kovasti. Maidon kanssa sopii hyvin. Mansikat olis ehkä antaneet lisämakua. Anne