Tässä kolme eri tapaa valmistautua paistamaan räiskäleitä metsäretkellä riippuen siitä miten pitkästä retkestä on kyse ja onko mahdollista kuljettaa mukana maitoa tai kananmunia.

Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauho on kananmunaton ja maidoton, siitä valmistetut letut käyvät lähes kaikille. Voit halutessasi lisätä siihen yhden kananmunan, mutta muuten riittää että saatavilla on vettä.

Lyhyellä päiväretkellä kananmunan voi lisätä kotona valmiiksi tehtyyn lettujauhoon.

Jos retki on pidempi, maidon voi korvata esim. maitojauheella. Raa'at kananmunat säilyvät kyllä repussa pidemmälläkin retkellä, mutta niitä pitää varoa rikkomasta.

Vaihtelemalla jauhoja saat räiskäleisiin lisää ruokaisuutta ja vaihtelua niiden makuun.

Ainekset 10 isoa tai 35 pientä lettua annosta

Räiskäleet Lettu- ja vohvelijauhosta:
6
dl
vettä
TAI
Retkelle Metsään -letut:
dl
maitoa
2
munaa
½
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
TAI
Eväsletut:
ripaus suolaa
1
dl
maitojauhetta
2
munaa
½
l
vettä

Ohje

  1. Lettutaikina on helppo valmistaa evääksi retkelle joko kotona tai retkipaikalla. Valmista lettutaikina Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhosta jo kotona esim. leveäsuiseen muovipulloon tai yhden litran vetoiseen muoviseen virvoitusjuomapulloon tai sekoita taikina vasta metsässä esim. paksussa muovipussissa.
  2. Voit valmistaa päiväretkelle otettavan lettutaikinan myös kotona valmiiksi esim. Retkelle Metsään! -kirjan ohjeen mukaan. Sekoita aineet hyvin keskenään. Kaada taikina leveäsuiseen pulloon. Anna turvota tunnin ajan. Ravista pulloa ennenkuin paistat lettuja.
  3. Viimeisimmällä ohjeella Eväsletut valmistuvat seuraavasti. Mittaa paksuun muovipussiin jauhot, suola ja maitojauhe. Lisää metsässä joukkoon munat ja vesi. Hölskyttele pussissa sekaisin ja anna turvota ennen paistamista.

VINKKI: Hyviä ohjeita metsäretkelle tarjoaa Seppo Saraspään ja Manu Kärjen kirjoittama kirja Retkelle Metsään! Ohjeita erätaitoihin, kustantaja Helmi.

Resepti:
Sävelradion Makuhetki-ohjelmaan Myllyn Paras -tuotteilla muokannut Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.