Räiskäleitä marjanpoimintaretkellä

Myllyn Paras
10 isoa tai 35 pientä lettua
Räiskäleet Lettu- ja vohvelijauhosta:
1psMyllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhoja
5dlvettä
TAI
Retkelle Metsään -letut:
dlmaitoa
2munaa
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlsuolaa
1rklöljyä
TAI
Eväsletut:
1dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
ripaus suolaa
1dlmaitojauhetta
2munaa
½lvettä

Valmistusohje

Lettutaikina on helppo valmistaa evääksi retkelle joko kotona tai retkipaikalla.

Valmista lettutaikina Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhosta jo kotona esim.
leveäsuiseen muovipulloon tai yhden litran vetoiseen muoviseen
virvoitusjuomapulloon tai sekoita taikina vasta metsässä esim. paksussa
muovipussissa.

Voit valmistaa retkelle otettavan lettutaikinan
myös kotona valmiiksi esim. Retkelle Metsään! -kirjan ohjeen
mukaan. Sekoita aineet hyvin keskenään. Kaada taikina leveäsuiseen
pulloon. Anna turvota tunnin ajan. Ravista pulloa ennenkuin paistat lettuja.

Viimeisimmällä ohjeella Eväsletut valmistuvat seuraavasti. Mittaa paksuun muovipussiin jauhot, suola ja maitojauhe.
Lisää metsässä joukkoon munat ja vesi. Hölskyttele pussissa sekaisin ja anna
turvota ennen paistamista.

VINKKI: Hyviä ohjeita metsäretkelle
tarjoaa Seppo Saraspään ja Manu Kärjen kirjoittama kirja Retkelle Metsään!
Ohjeita erätaitoihin, kustantaja Helmi.

Resepti:
Sävelradion Makuhetki-ohjelmaan Myllyn Paras -tuotteilla muokannut Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Todella helppoa!!