Rahkatäytteinen raparperipiirakka

Rahkatäytteinen raparperipiirakka
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 22 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
5dlraparperin varsia viipaleina
1tlkmaitorahkaa (250 g)
1tlkranskankermaa (1,2 dl)
½-1dlsokeria
1tlvaniljasokeria
2munaa
Kauramuru:
50gvoita tai margariinia
½dlsokeria
2dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita

Valmistusohje

Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Kauramurotaikinaa käytettäessä voitele ja korppujauhota vuoka ensin. Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita rahka, ranskankerma, sokerit ja munat sekä raparperiviipaleet ja levitä piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia. Valmista pohjan paistumisen aikana kauramuru: sulata voi pannulla, lisää sokeri ja isot kaurahiutaleet. Anna paahtua vain hetki ja ota pois levyltä. Ripottele puolikypsälle piirakalle ja jatka paistamista uunin keskitasolla n. 10–15 minuuttia, kunnes muruseos saa kauniin värin. Katso myös ihana raparperipiirakka kauratoscalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakan reseptejä.

VINKKI: Onnistuu myös omenoilla tai päärynöillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)