Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 22 cm annosta

Täyte:
5
dl
raparperin varsia viipaleina
1
tlk
maitorahkaa (250 g)
1
tlk
ranskankermaa (1,2 dl)
½-1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
munaa
Kauramuru:
50
g
voita tai margariinia
½
dl
sokeria

Ohje

  1. Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Kauramurotaikinaa käytettäessä voitele ja korppujauhota vuoka ensin.

  2. Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita rahka, ranskankerma, sokerit ja munat sekä raparperiviipaleet ja levitä piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia.

  3. Valmista pohjan paistumisen aikana kauramuru: sulata voi pannulla, lisää sokeri ja isot kaurahiutaleet. Anna paahtua vain hetki ja ota pois levyltä. Ripottele puolikypsälle piirakalle ja jatka paistamista uunin keskitasolla n. 10–15 minuuttia, kunnes muruseos saa kauniin värin.

Katso myös ihana raparperipiirakka kauratoscalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakan reseptejä.

VINKKI: Onnistuu myös omenoilla tai päärynöillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.