Rahkakirsikkapullat

Pääsiäisrahkapullat
1 t 40 min, josta valmisteluaika 30 min
12 kpl
1annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
n.100gmaitorahkaa
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
1tlkpunaisia säilykekirsikoita (n. 100 g)
Voiteluun ja pinnalle:
munaa
1dlraesokeria

Valmistusohje

Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia.

Anna pullien kohota paksuudeltaan kaksinkertaisiksi leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, esim. 40‐asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.

Paina jokaisen kohonneen pullaneliön keskusta alas jauhoihin kastetulla juomalasilla tai sormin. Voitele pullat kauttaaltaan munalla. Laita jokaiseen syvennykseen nokare rahkaa, johon on sekoitettu sokerit sekä päälle kirsikka.

Kohota pullia vielä n. 30 min ajan lämpimässä paikassa. Ripottele halutessasi pullien reunoille raesokeria. Paista 210‐asteisen uunin keskitasolla 10‐15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Todella hyviä olivat! Kirsikka pullan päällä lisää toki ulkonäköä, mutta ei ole välttämätön. Itse jätin joihinkin laittamatta.
Resepti on ihana sillä minä rakastan rahkaa ja vielä pullien kanssa vielä parempaa.Mutta voisitte lisätä lisää rahka aiheisia reseptejä sinne sillä rahkasta pitävät hyvin moni muukin kuin minä.Kiitos! T:rahkan rakastaja.