Quatre-quarts, eli sitruuna-unikonsiemenkakut

Quatre-quarts

Lue lisää reseptistä Madame Millefeuillen blogikirjoituksesta.

2 keskikokoista kakkua tai noin 36 pikkukakkua
150gkananmunia
150gsokeria
150gMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
150gvoita, sulatettuna
2gleivinjauhetta
ripaus suolaa (mikäli käytät suolatonta voita)
ripaus vaniljaa
2sitruunan kuori, raastettuna
2rklunikonsiemeniä
Sitruunasiirappi
200gsokeria
75mlvettä
2sitruunan mehu

Valmistusohje

Kuumenna uuni 180 asteiseksi

Vatkaa munat yhtenäiseksi massaksi. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori sekä unikonsiemenet. Sekoita jauhot, sokeri, (suola) sekä leivinjauho omassa kulhossaan. Lisää seos munien joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi sulatettu voi joukkoon, ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mikäli teet pieniä kakkusia, niin massa on helpompi laittaa vuokaan pursotinpussilla.

Voitele ja jauhota kevyesti vuoka tai vuoat. Jos käytät silikonivuokaa, niin pelkkä voitelu riittää.

Paista kakkua / kakkuja uunissa koosta riippuen noin 20 min – 50 min (isompia). Mikäli pinta ruskistuu liikaa loppuvaiheessa, voit alentaa lämpötilan 160 asteeseen ja laittaa folion kakun päälle. Pinnan tulisi jäädä vaaleaksi. Testaa kypsyys hammastikulla tai veitsen kärjellä. Jos taikinaa ei enää tartu siihen, on kakku valmis.

Sitruunasiirapin valmistus

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kun seos kiehuu, ota pois levyltä ja lisää 3 sitruunan mehu joukkoon. Kun kakku / kakut ovat tulleet uunista, asettele ne ritilän päälle, joka on laitettu vuoan päälle oikein päin, ja valele tai voitele leivonnaiset siirappivedellä. Laita kakku takaisin vuokaan ja voit vielä valella lisää siirappia vuoan pohjalta kakun päälle. Kuivata kakkua noin 30 min lämpimässä uunissa, joka ei ole enää päällä. Laita lopuksi jääkaappiin vetäytymään. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja säilyy jääkaapissa vuoassa viikon verran.

Resepti:
Madame Millefeuille

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)