Ainekset 10-12 annosta

Pohja:
150
g
margariinia (60 %)
1
rkl
sokeria
puolikkaan appelsiinin raastettu kuori
Täyte:
3-4
dl
puolukoita
2-3
rkl
sokeria
1-2
rkl
perunajauhoja
Pinnalle:
1
dl
auringonkukansiemeniä
1
dl
hassel- tai muita pähkinöitä rouheeksi hakattuna
1
dl
fariinisokeria
½
dl
pullomargariinia

Ohje

  1. Valmista taikina monitoimikoneessa tai käsin nyppimällä. Painele taikina litteäksi levyksi irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 24 cm) ja anna levähtää kylmässä ½-1 tuntia. Pistele taikina ja paista 175-asteessa uunin keskiosassa n. 10 minuuttia. Nosta sen jälkeen lämpö lähelle 200-astetta.

  2. Sekoita puolukat (painele osa rikki), sokeri ja perunajauhot keskenään. Mittaa muruseoksen aineet kulhoon ja sekoita. Ota piirakka uunista, levitä päälle puolukkaseos ja ripottele pinnalle murut. Paista uunin keskiosassa tai vähän ylempänä 200-asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on rapea.

  3. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa sellaisenaan tai toffeekastikkeella maustetun kermaviilin tai kevytranskankerman kanssa.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.