Puolukkapiirakka ja toffeekerma

Myllyn Paras
10-12 palaa
Pohja:
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Sämpyläjauhoseosta
150gmargariinia (60 %)
1rklsokeria
puolikkaan appelsiinin raastettu kuori
Täyte:
3-4dlpuolukoita
2-3rklsokeria
1-2rklperunajauhoja
Pinnalle:
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
1dlauringonkukansiemeniä
1dlhassel- tai muita pähkinöitä rouheeksi hakattuna
1dlfariinisokeria
½dlpullomargariinia

Valmistusohje

Valmista taikina monitoimikoneessa tai käsin nyppimällä.
Painele taikina litteäksi levyksi irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 24
cm) ja anna levähtää kylmässä ½-1 tuntia. Pistele taikina ja paista 175-asteessa
uunin keskiosassa n. 10 minuuttia. Nosta sen jälkeen lämpö lähelle
200-astetta.

Sekoita puolukat (painele osa rikki), sokeri ja
perunajauhot keskenään.

Mittaa muruseoksen aineet kulhoon ja sekoita.

Ota piirakka uunista, levitä päälle puolukkaseos ja ripottele pinnalle murut. Paista uunin keskiosassa tai vähän ylempänä
200-asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on rapea. Anna jäähtyä hetki ennen
leikkaamista. Tarjoa sellaisenaan tai toffeekastikkeella maustetun kermaviilin
tai kevytranskankerman kanssa.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)