Punakaalisalaatti

2 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
- Tämä resepti on osa kala-kauppakassiamme. Lue lisää ja katso kaikki teeman reseptit tästä linkistä.
2-4 annosta
½ | punakaalia | |
1 | punasipuli | |
suolaa, rouhittua mustapippuria | ||
1 | sitruuna | |
¼ | dl | öljyä |
(1 | dl | pakastepaprikaa) |
Valmistusohje
-
Leikkaa punakaalin puolikas juustohöylällä suikaleiksi. Laita suikaleet sekoituskulhoon ja ripottele suolaa ja mustapippuria joukkoon. Purista sitruunasta mehu ja lisää se yhdessä öljyn kanssa salaatin joukkoon. Sekoita hyvin. Kuumenna pakastepaprika ensin kiehuvaksi, anna jäähtyä ja lisää sitten salaattiin.
-
Peitä astia kelmulla ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään. Nauti ruokien lisukkeena tai välipalasalaattina.
-
Salaatti säilyy noin viikon verran jääkaapissa säilytettynä.
Kommentoi reseptiä