Poro-sienipiirakka ruiskuoreen

Poro-sienipiirakka ruiskuoreen
piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm, noin 15-20:lle
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
200gsavuporoleikkelettä ohuina suikaleina
1dlkuivattua suppilovahverorouhetta tai n. 3 dl ryöpättyjä sieniä
200gemmental-juustoraastetta
3munaa
1tlkruokakermaa (n. 2 dl)
1rklpersiljaa
1tlkirveliä
½tlpaprikajauhetta
tlhienonnettua valkopippuria

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 min.

Katso myös maukas Sienipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia sienipiirakan reseptejä.

VINKKI: Voit vaihtaa halutessasi sienet n. 2 dl:aan puolukkaa / karpaloita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Tein tämän piirakan pakastetusta poronlihasta. Paistelin sen reilussa voissa pannulla ja tuli tosi hyvää! Piirakan pohjasta tuli kuitenkin ehkä hiukan liian kuivaa, joten suosittelen piirakan kylkeen puolukkahilloa -sopii kuin nenä päähän!
Erittäin herkullinen piirakka. Tein tosin itse taikinan ruis-ja vehnäjauhoista. On tehty monta kertaa :)
ohje oli tosi hyvä ja maukas