Poro-sienipiirakka ruiskuoreen

50 min, josta valmisteluaika 25 min
piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm, noin 15-20:lle
1 | annos itse tehtyä ruistaikinaa | |
Täyte: | ||
200 | g | savuporoleikkelettä ohuina suikaleina |
1 | dl | kuivattua suppilovahverorouhetta tai n. 3 dl ryöpättyjä sieniä |
200 | g | emmental-juustoraastetta |
3 | munaa | |
1 | tlk | ruokakermaa (n. 2 dl) |
1 | rkl | persiljaa |
1 | tl | kirveliä |
½ | tl | paprikajauhetta |
⅓ | tl | hienonnettua valkopippuria |
Valmistusohje
-
Valmista taikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä reseptistä).
-
Sekoita täytteen ainekset. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.
-
Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 min.
Katso myös maukas Sienipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia sienipiirakan reseptejä.
VINKKI: Voit vaihtaa halutessasi sienet n. 2 dl:aan puolukkaa / karpaloita.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (3)
Tein tämän piirakan pakastetusta poronlihasta. Paistelin sen reilussa voissa pannulla ja tuli tosi hyvää! Piirakan pohjasta tuli kuitenkin ehkä hiukan liian kuivaa, joten suosittelen piirakan kylkeen puolukkahilloa -sopii kuin nenä päähän!
Erittäin herkullinen piirakka. Tein tosin itse taikinan ruis-ja vehnäjauhoista. On tehty monta kertaa :)
ohje oli tosi hyvä ja maukas
Kommentoi reseptiä