Porkkanaleivokset

Porkkanaleivokset

Katso Kuinka näitä leivoksia valmistetaan Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

pellillinen, noin 30 kpl
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
3dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
2tlkanelia
½tlinkivääriä
1rklvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
dlfariinisokeria
4dlporkkanaraastetta
3munaa
1dlrypsiöljyä
1survottu banaani
Kuorrutus:
1pkttomusokeria (500 g)
1dlsitruunamehua
Koristeeksi:
nonparelleja

Valmistusohje

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää loput aineet
ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina uunipellillä
olevalle öljytylle leivinpaperille (tai kahteen piirakkavuokaan) ja paista
200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle kuorrutus, jonka valmistat
sekoittamalla tomusokerin ja mehun tasaiseksi. Ripottele nonparellit heti
tuoreelle kuorrutukselle. Leikkaa terävällä veitsellä neliöiksi (n. 7 x 7 cm).
Jos haluat, että kuorrutus valuu reunoille, leikkaa heti. Jos et halua valumaa,
leikkaa vasta kun kuorrutus on kovettunut.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Pohja ihan ok, mutta kuorrutus ihan hirveän kirpeä. Lapset ei tykänneet, eikä kyllä aikuisetkaan.