Katso Kuinka näitä leivoksia valmistetaan Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset pellillinen, noin 30 kpl annosta

2
tl
kanelia
½
tl
inkivääriä
1
rkl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
dl
fariinisokeria
4
dl
porkkanaraastetta
3
munaa
1
dl
rypsiöljyä
1
survottu banaani
Kuorrutus:
1
pkt
tomusokeria (500 g)
1
dl
sitruunamehua
Koristeeksi:
nonparelleja

Ohje

  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina uunipellillä olevalle öljytylle leivinpaperille (tai kahteen piirakkavuokaan) ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min.

  2. Levitä jäähtyneen pohjan päälle kuorrutus, jonka valmistat sekoittamalla tomusokerin ja mehun tasaiseksi. Ripottele nonparellit heti tuoreelle kuorrutukselle.

  3. Leikkaa terävällä veitsellä neliöiksi (n. 7 x 7 cm). Jos haluat, että kuorrutus valuu reunoille, leikkaa heti. Jos et halua valumaa, leikkaa vasta kun kuorrutus on kovettunut.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Voit korvata osan kuorrutuksen sitruunamehusta vedellä, jos haluat miedomman makuisen kuorrutuksen.

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.