Porkkana-riisiblinit

Myllyn Paras
noin 10 - 15 kpl
25ghiivaa
3dlmaitoa
150gsmetanaa tai ranskankermaa
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
2dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
100gporkkanaraastetta
100gMyllyn Paras Puuroriisiä
tai Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
1-2tlkirveliä
½-1tlsuolaa
2munaa
Paistamiseen:
voita

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen smetana-maitoseokseen. Lisää jauhot, porkkanasose, keitetty jäähtynyt riisi, kirveli ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Sekoita keltuaiset taikinaan. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 1-2 tuntia tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli (jääkaapissa). Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen kohonneeseen taikinaan. Paista blinit voissa ohukais- tai blinipannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile esimerkiksi raikkaan puolukkahillon kanssa.

Resepti:
Aija Huovila, Ruuhijärvi. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)