Pirteät karpaloleivokset

Pirteät karpaloleivokset

Kotimaisista marjoista ja Kauramurotaikinasta saat ihania leivoksia. Pirteät karpaloleivokset on täytetty marjasoseella tai -hillolla, rahkaseoksella ja tuoreilla marjoilla. Jos haluat, että leivoskeksit pysyvät rapeina, täytä vasta juuri ennen tarjoilua.

noin 10 kpl
Kaurakeksipohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Väliin:
1-2dlkarpalo- tai puolukkahilloa
5-7dlkarpaloita tai puolukoita
Täytteeksi ja päälle:
1tlk(laktoositonta) kuohukermaa
1dlsokeria
2tlvaniljasokeria
(1dlkookoshiutaleita)
1tlkmaitorahkaa (250-500 g)
Kostutukseen:
n.1dl(laktoositonta) maitoa
n.1tlvaniljasokeria
Koristeeksi:
karpaloita
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Kaaviloi kaulimella sulaneesta taikinasta isohkoja pipareita, halkaisija voi olla n. 8 cm. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min. Jäähdytä pohjat. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla, lisää rahka. Kokoa leivokset. Kostuta keksejä hieman vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kokoa aina 2-3 päällekkäisestä keksistä leivos. Levitä väleihin karpalo- tai puolukkahilloa ja marjoja sekä rahkaseosta. Levitä leivosten päälle loppu rahkaseos. Koristele marjoin ja tuorein yrtein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)