Kotimaisista marjoista ja Kauramurotaikinasta saat ihania leivoksia.

Pirteät karpaloleivokset on täytetty marjasoseella tai -hillolla, rahkaseoksella ja tuoreilla marjoilla.

Jos haluat, että leivoskeksit pysyvät rapeina, täytä ne vasta juuri ennen tarjoilua.

Ainekset noin 10 kpl annosta

Kaurakeksipohja:
Väliin:
1-2
dl
karpalo- tai puolukkahilloa
5-7
dl
karpaloita tai puolukoita
Täytteeksi ja päälle:
1
tlk
(laktoositonta) kuohukermaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
(1
dl
kookoshiutaleita)
1
tlk
maitorahkaa (250-500 g)
Kostutukseen:
n.1
dl
(laktoositonta) maitoa
n.1
tl
vaniljasokeria
Koristeeksi:
karpaloita
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Kaaviloi kaulimella sulaneesta taikinasta isohkoja pipareita, halkaisija voi olla n. 8 cm. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min. Jäähdytä pohjat.

  2. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla, lisää rahka.

  3. Kokoa leivokset. Kostuta keksejä hieman vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kokoa aina 2-3 päällekkäisestä keksistä leivos. Levitä väleihin karpalo- tai puolukkahilloa ja marjoja sekä rahkaseosta.

  4. Levitä leivosten päälle loppu rahkaseos. Koristele marjoin ja tuorein yrtein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.