Piparkakkukipot ja puolukkajäätelöä

Piparkakkukipot
30 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Joulu on käsillä. Joko olet leiponut ihania piparkakkuja?
  • Kaupan pakastealtaasta löydät hyvin leipoutuvan Myllyn Paras Piparkakkutaikinan, joka on laktoositonta. Sulata hetki huoneenlämmössä ja leivo hauskoiksi piparkakkukupeiksi.
  • Piparkakkukupit voit valmistaa vaikkapa joulupöytään jo hyvissä ajoin etukäteen. Säilytä pölyltä suojattuna ja täytä vaikkapa jäätelöllä tai marjarahkalla hetki ennen tarjoilua.
  • Piparkakkukipot sopivat myös pieneksi joulumuistamiseksi. Laita kippoon rusinoita tai pähkinöitä tai pieniä piparkakkuja tai joulumakeisia ja kääri kauniisti sellofaaniin.
10 annosta
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
vehnäjauhoja
Lisäksi:
1lvaniljajäätelöä
200gpuolukoita tai muita marjoja
2tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Ota piparkakkutaikina sulamaan hetki ennen leipomista huoneenlämpöön. Ripottele työtasolle vehnäjauhoja ja kaulitse taikinaa jauhoja apuna käyttäen. Kaulitse taikina muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla halkaisijaltaan noin 10-12 cm ympyröitä.

Laita uunin kestäviä pieniä kulhoja tai metallisia leivosvuokia kupera puoli ylöspäin uunipellille. Painele jokaisen päälle piparkakkutaikinaympyrä ja käännä reunoja alaspäin. Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 5 minuuttia. Jäähdytä hetki ja irrota kipot vuokien päältä.

Vatkaa vaniljajäätelön joukkoon puolukoita tai muita marjoja ja vaniljasokeria. Pyörittele palloja ja jaa piparkakkukippoihin.

VINKKI: Valmista joulujälkiruoka isompaan piparkakkukulhoon. Käytä paistovaiheessa isoa kakkuvuokaa tai muuta uunin kestävää vuokaa.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)