Kaupan pakastealtaasta löydät hyvin leipoutuvan Myllyn Paras Piparkakkutaikinan, joka on laktoositonta. Sulata hetki huoneenlämmössä ja leivo hauskoiksi piparkakkukupeiksi.

Piparkakkukipot sopivat myös pieneksi joulumuistamiseksi. Laita kippoon rusinoita tai pähkinöitä tai pieniä piparkakkuja tai joulumakeisia ja kääri kauniisti sellofaaniin.

Ainekset 10 annosta

vehnäjauhoja
Lisäksi:
1
l
vaniljajäätelöä
200
g
puolukoita tai muita marjoja
2
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Ota piparkakkutaikina sulamaan hetki ennen leipomista huoneenlämpöön. Ripottele työtasolle vehnäjauhoja ja kaulitse taikinaa jauhoja apuna käyttäen. Kaulitse taikina muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla halkaisijaltaan noin 10-12 cm ympyröitä.

  2. Laita uunin kestäviä pieniä kulhoja tai metallisia leivosvuokia kupera puoli ylöspäin uunipellille. Painele jokaisen päälle piparkakkutaikinaympyrä ja käännä reunoja alaspäin. Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 5 minuuttia. Jäähdytä hetki ja irrota kipot vuokien päältä.

  3. Vatkaa vaniljajäätelön joukkoon puolukoita tai muita marjoja ja vaniljasokeria. Pyörittele palloja ja jaa piparkakkukippoihin.

VINKKI: Valmista joulujälkiruoka isompaan piparkakkukulhoon. Käytä paistovaiheessa isoa kakkuvuokaa tai muuta uunin kestävää vuokaa.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.