Pipariset Murotaikina Pikkuleivät

Pipariset Murotaikina Pikkuleivät

Uusi tapa leipoa pikkuleipiä on yhdistää muro- ja piparkakkutaikinaa, näin saat pehmeämpiä pikkuleipiä. Sekoita taikinaseokseen pieniä kuivattuja hedelmäpaloja, sukaatteja, manteleita jne. Leivo taikinasta kaksi pitkää pötköä ja paista sellaisenaan, leikkaa jäähtyneenä vinoiksi viipaleiksi.

noin 30 kpl
½pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (250 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (250 g)
½pktMyllyn Paras Murotaikinaa (200 g)
tai Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (190 g)
2dlkuivattua hedelmäsekoitusta, esim. sukaatteja, aprikoosia, viikunoita, taatelia, karpaloita, kirsikoita, marjoja, manteleita, pähkinöitä
Pinnalle:
kananmunaa
raesokeria

Valmistusohje

Levitä taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön n. 20 min ajaksi. Pilko kuivatut hedelmät terävällä veitsellä pieneksi hakkeeksi. Sekoita ne ja yksi piparitaikinalevy ja yksi murotaikinalevy käsin taikinapalloksi. Leivo taikinasta 2 pitkää pötköä. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista leivinpaperin päällä 200-asteisen uunin keskiosassa 5-8 min. Leikkaa tangot jäähtyneinä vinoiksi viipaleiksi.

VINKKI: Voit laittaa hedelmäpalat jo aiemmin (esim. yön yli) maustumaan rommiin, sherryyn tms.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)