Pipariset Cakepopsit

40 min, josta valmisteluaika 20 min
noin 20-30 kpl
6 | dl | paistettua ja murustettua Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g) |
tai paistettua ja murustettua Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g) | ||
200 | g | appelsiinituorejuustoa |
Päällys: | ||
n.200 | g | valkosuklaata (1 levy) |
n.200 | g | tummaa suklaata (1 levy) |
runsaasti nonparelleja | ||
Lisäksi: | ||
n.20 | kpl | n. 15 cm pitkiä puisia cocktail- tai grillitikkuja tikkaritikuiksi |
Valmistusohje
-
Käytä cakepopseihin perinteisiä piparkakkuja, jotka olet paistanut aiemmin. Murusta ne ja lisää muruseokseen huoneenlämpöinen tuorejuusto puuhaarukalla tai käsin sekoittaen. Kun taikina on paksua ja tasaista, pyörittele siitä tikkaripalloja. Laita palloihin tikut. Laita pallot jääkaappiin ainakin tunnin ajaksi tai pakastimeen joksikin aikaa.
-
Sulata suklaa esim. mikrossa. Kasta kiinteät kylmät pallojen päät tai pallot kokonaan suklaaseen ja sen jälkeen nonparelleihin. Aseta valmiit cakepopsit pystyyn mukiin, jossa on sokeria (+ sieni) tai tyhjään mukiin. Laita jääkaappiin ja tarjoile kylminä, jotta pallot pysyvät tikuissaan.
VINKKI! Kokeile myös superhelppoja kauramurotaikinasta valmistettavia kakkutikkareita!
Kommentoi reseptiä