Piparifudge on ihastuttava joululahjavinkki ja maistuu toki myös omalle perheelle. Mausta valmista fudgeseosta piparkakkumuruilla. Oletko koskaan ajatellut, että voit moniin joululeivonnaisiin käytettävän piparimurun paistaa itse valmiista piparkakkutaikinasta taikinaa hieman kaulitsemalla ja murustaa sitten tarpeen mukaan tai murustaa paistetun taikinan valmiiksi ja käyttää tarpeen mukaan?

Ainekset annosta

3
dl
kuohukermaa
3
dl
sokeria
½
dl
tummaa siirappia
50
g
voita

Ohje

  1. Ota piparkakkutaikina sulamaan huoneenlämpöön ja kaulitse hieman.
  2. Paista 200-225 asteessa, kunnes taikina on rapeaa.
  3. Murusta tai säilytä levynä ja murusta tarpeen mukaan.
  4. Valmista fudge mittaamalla kuohukerma, sokeri ja tumma siirappi kattilaan.
  5. Kuumenna usein sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes seos alkaa olla paksua ja kuplii.
  6. Laita tippa kinuskia juomalasiin jossa on kylmää vettä.
  7. Mikäli seos jämähtää, on fudge valmis.
  8. Anna voin sulaa joukkoon ja sekoita.
  9. Lisää joukkoon 1-2 dl piparkakkumurua ja säästä loput muuta käyttöä varten.
  10.  Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  11.  Leikkaa paloiksi ja tarjoa sellaisenaan tai pakkaa vaikka sellofaaniin.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.