Ainekset 10 kpl isoja annosta

Täyte:
4
dl
lakkoja + sokeria
200
g
mascarpone-tuorejuustoa
1-2
dl
mantelirouhetta
(1-2
rkl
lakkalikööriä)
1
tl
vaniljasokeria
Koristeeksi:
tomusokeria

Ohje

  1. Kaaviloi sulanut piparitaikina levyksi, se saa jäädä n. 4 mm paksuiseksi. Ota siitä muotilla isohkoja pyöreitä tai haluamasi muotoisia pipareita. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min ajan. Anna piparien jäähtyä.
  2. Sekoita täytteen ainekset, tarkista maku mieleiseksi. Täyte saa olla melko kiinteää. Laita kahden piparin väliin paksuhko kerros täytettä. Sihtaa pinnalle tomusokeria. Saat Whoopien pinnalle haluamasi kuvion, esim. pienen sydämen, kun leikkaat paperista kuvion (esim. sydämen) ja laitat sen whoopien keskelle ennen kuin sihtaat tomusokeria. 

VINKKI: Jos lakkoja ei ole saatavilla, voit käyttää tilalla tuoretta aprikoosia tai nektariinia pieninä kuutioina.

Tiesitkö, että piparitaikinasta saa myös upean joulukalenterin? Kurkkaa piparikuusen resepti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

6 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.