Pipari-Whoopiet Lakkatäytteellä

Pipari-Whoopiet Lakkatäytteellä
10 kpl isoja
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Täyte:
4dllakkoja + sokeria
200gmascarpone-tuorejuustoa
1-2dlmantelirouhetta
(1-2rkllakkalikööriä)
1tlvaniljasokeria
Koristeeksi:
tomusokeria tai kaakaotomusokeria

Valmistusohje

Kaaviloi sulanut piparitaikina levyksi, se saa jäädä n. 4 mm paksuiseksi. Ota siitä muotilla isohkoja pyöreitä tai haluamasi muotoisia pipareita. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min ajan. Anna piparien jäähtyä.  Sekoita täytteen ainekset, tarkista maku mieleiseksi. Täyte saa olla melko kiinteää. Laita kahden piparin väliin paksuhko kerros täytettä. Sihtaa pinnalle tomusokeria. Saat koristeeseen haluamasi kuvion, esim. pienen sydämen, kun leikkaat paperista sellaisen (sydämen) ja laitat sen whoopien keskelle ennen kuin sihtaat tomusokeria. 

VINKKI: Mikäli lakkoja ei ole saatavilla, voit käyttää tilalla tuoretta aprikoosia tai nektariinia pieninä kuutioina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Voiko näitä pakastaa valmiina?
Pipari-Whoopiet voi pakastaa. Pakastettaessa täytettyjen pipareiden rakenne kuitenkin pehmenee. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kauanko näitä voi säilyttää ja missä, vai ovatko kerralla syötäviä?
Pipari-Whoopiet tulee säilyttää jääkapissa täyttämisen jälkeen. Ne ovat parhaimmillaan pian täyttämisen jälkeen nautittuna. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Resepti vaikuttaa kivalta vaihtoehdolta perinteisille joulupipareille. Onko kukaan kokeillut, ja tietäisikö joku kommenotida, voiko lakkojen sijasta käyttää lakkahilloa?
Voi käyttää myös lakkahilloa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta