Pinaattinen pastasalaatti

Pinaattinen pastasalaatti

Salaattipinaatti tai mizuna eli japaninpersilja sopivat tähän salaattiin. Salaatti saa maustua ennen tarjoilua, jotta kastikkeen maku imeytyy makaroneihin. Tämän salaatin kanssa sopii tarjottavaksi grillipihvit tai muut grilliherkut.

6:lle lisäkkeeksi tai 4:lle pääruoaksi
500gMyllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia
tai Keltainen Kukka Makaronia
4sipulia
2rklaurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
250gsalaattipinaattia tai vastaava määrä mizunaa eli japaninpersiljaa
1dlpaahdettuja pinjansiemeniä (50 g)
2rkltuoretta oreganoa hienonnettuna
¾dloliiviöljyä
½chilipalko hienonnettuna
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
3rklsitruunamehua
1tlsuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Anna pastan jäähtyä. Poista pinaatista tmv. lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Puhdista sipulit ja viipaloi ne. Lisää sipulit yhdessä tomaattien, pinaatin, pinjansiementen sekä oreganon kanssa pastan joukkoon. Sekoita öljyn joukkoon chili ja valkosipuli. Mausta öljy sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Kaada maustettu öljy salaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Salaatti saa maustua ennen sen nauttimista ja sopii hyvin esim. vieraille etukäteen tehtäväksi tai retkelle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Eikö pinaatti tulisi ryöpätä ennen käyttöä ? Se sisältää raakana oksaalihappoa.
Salaattipinaatti tarkoittaa sellaista pinaattia, jota myydään vihannestiskeissä esim. Dolen pusseissa (Baby Spinach) ja joka sopii nimenomaan hyvin salaatteihin. Jos sitä ei löydy, niin tilalle voi käyttää muuta yrttistä salaattia, vaikka ruocolaa. Jos käyttää tavallista pinaattia, se tulee ryöpätä. Mutta ryöpätty pinaatti ei ole niin kaunista salaatissa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta