Pikkujoulupiirakka

Pikkujoulupiirakka
noin 10 palaa
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
100gsaunapalvikinkkua suikaleina
50g(purjo)sipulia suikaleina
100gjuustoraastetta
2munaa
1dlranskankermaa
1punainen paprika
½dltuoretta hienonnettua persiljaa
½tlvalko- tai mustapippuria

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista kinkku- ja sipulisuikaleet kevyesti pannulla ja levitä ne piiraspohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada seoksen päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Onnistuu myös jauhelihalla, lisää tällöin 1 tl suolaa. Kokeile myös Myllyn Paras Ruistaikinaa, niin saat rukiisen pohjan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)