Pikkujoulujen Chilikiepit

Pikkujoulujen Chilikiepit
48 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
200gchili(pippuri)tuorejuustoa
2paprikaa
(1chilipalko)
1tlchilijauhetta
1-2rklbasilikaa tms. yrttimaustetta

Valmistusohje

Huuhdo paprikat ja chili ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja edelleen pieneksi silpuksi. Kauli sulaneita Torttu- tai Voitaikinalevyjä hieman pidemmiksi. Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2-3 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle paprika-chilisilppu ja mausteet.  Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla) ja nipistä hyvin rullan saumakohta kiinni kostutetuin sormin. Jätä rullatut levyt sauma alaspäin jääkaappiin n. ½ tunniksi jähmettymään. Leikkaa kustakin rullasta 6 viipaletta ja nosta ne joko sellaisenaan leivinpaperoidulle uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-13 min tai kunnes kiepit ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Tosi hyviä, ja väliinhän voi laittaa muutakin tuorejuustoa, esim. valkosipulin makuista ja paprikan tilalle vaikka oliiveja tms., jos ei chilistä tykkää. Eivät olleet minulle liian tulisia kuitenkaan :)
Helppoa ja halpaa! Hyväksi todettu moneen juhlaan, niin pikkujuluihin, nyyttäreihin kuin seuraavaksi yo-juhliinkin. Kaikki ovat kehuneet ja reseptiä on kyselty. Kokeilkaa!
kiva resepti. basilikan tilalle on parempaa laittaa oreganoa ja valkosipulijauhetta