Pikapullat

Pikapullat

Vastaleivotun pullan tuoksu tuntuu ihanalta. Kardemumma maustaa vahvasti nämä pullat. Meillä kardemumma on ennen kaikkea leivontamauste, jota käytetään pullaan, kakkuihin ja pikkuleipiin. Kardemumma maustaa myös jäätelön, vaniljakastikkeen ja kermavaahdon. Se sopii hyvin myös kahvin mausteeksi. Kardemumma on aasialaisten ruokien mauste ja muun muassa garam masala -mausteseoksen ainesosa.

16-20 kpl
100g(laktoositonta) voita tai margariinia
dlsokeria
1muna
4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1rklkardemummaa
2dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
Pinnalle:
raesokeria

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sekaan muna. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Jaa taikina muffinssivuokiin, ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min. Mikäli haluat valmistaa pikapullat ilman muffinssivuokia, lisää taikinaan n. 1½ dl jauhoja ja ota lusikan avulla taikinasta nokareita uunipellille leivinpaperin päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (72)

Tämä on muffinsin ohje. Pikapullassa ei vaahdoteta mitää vaan kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Muna, valittu neste ja rasva sekoitetaan keskenään ja kaadetaan jauhojen päälle. Seos sekoitetaan ja annostellaan pikkuvuokiin tai kakkuvuokaan. Tämän valmistusaika on kokonaisuutena 40 minuttia. Hommaan ei siis käytetä mitään koneita, pelkkä liesi riittää.
Vei kielen mennessään :)
Mä tein ilman muffevuokia. Laitoin extra sokeria ja jauhoja meni noin 9 dl. Epäilin että meni pilalle kun taikina muistutti piparkakkujen tekovaihetta, mutta valmiina pullat ovat aivan samperin hyviä! Mitä väliä miltä näyttää kunhan hyvältä maistuu! Aikaa uunissa meni noin 15 min.
Hyvää on.
Nyt on pullat uunissa, itse sain niistä pullan näkösiäkin ilman vuokia kun lisäsin reilusti ohjetta enemmän jauhoja. Yhteensä noin 4dl+1,5dl= ohjeen määrät + n. 5dl ylimäärästä, että ei tarttunut enää sormiin ja pyörittelin käsissä pullan muotoon. Ohjeen mukaan se 5,5dl yhteensä jauhoja ihan liian vähän, näkee silmilläkin, että on ihan liian löysiä eikä pysy pellillä muodossaan. Pitää vielä katsoa minkälainen rakenne on ja maistaa, taikina ainakin ihan täydellisen makuinen.
Pikapullataikina on hyvin erilainen kuin tavallinen pullataikina. Mikäli haluaa tehdä käsin muotoiltavia hyvin muodossaan pysyviä pullia, niin ne kannattaa valmistaa perinteisen pullataikinareseptin mukaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Näitä on meillä tehty jo kauan, kiitos reseptistä siis. Tänään kokeiltiin erilaista; pähkinäsuklaalevitettä vuokaan taikinakerrosten väliin, vitsi että tuli entistä herkullisempia. :-)
Ihan ok ohje... maukkaita, mutta ruman näköisiä.. Monta kertaa olen tehnyt ja aina muokkaan reseptiä. ;D
Aivan mahtavat pikapullat! Ollaan tehty näitä tosi usein, kun kaikki perheenjäsenet tykkää. Laitan raesokerin lisäksi vielä mantelilastuja ennen uuniin laittoa. Jäähtyneiden pullien päälle vielä tomusokeri/vesi-sekoituksella raidat. Itse teen nämä aina muffinssipapereihin, jotka ovat laitettu muffinssipellille. Ei ole kertaakaan epäonnistuneet, nykyään näitä tekee meidän 1. luokkalainen :)
Mullakin läsähti pullat mutta nyt on uunissa ja tuoksuu hyviltä :D

Pages