Vastaleivotun pullan tuoksu tuntuu ihanalta. Kardemumma maustaa vahvasti nämä pullat. Meillä kardemumma on ennen kaikkea leivontamauste, jota käytetään pullaan, kakkuihin ja pikkuleipiin. Kardemumma maustaa myös jäätelön, vaniljakastikkeen ja kermavaahdon. Se sopii hyvin myös kahvin mausteeksi. Kardemumma on aasialaisten ruokien mauste ja muun muassa garam masala -mausteseoksen ainesosa.

Ainekset 16-20 annosta

100
g
(laktoositonta) voita tai margariinia
1 ½
dl
sokeria
1
muna
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
rkl
kardemummaa
2
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
Pinnalle:
raesokeria

Ohje

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sekaan muna. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa.

  2. Jaa taikina muffinssivuokiin, ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.

  3. Mikäli haluat valmistaa pikapullat ilman muffinssivuokia, lisää taikinaan n. 1½ dl jauhoja ja ota lusikan avulla taikinasta nokareita uunipellille leivinpaperin päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.