Pikantit juusto-omenaleivokset

Pikantit juusto-omenaleivokset
noin 60 kpl
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
munaa voiteluun
mozzarellajuustoraastetta pinnalle
Juustotäyte:
n.200gtuorejuustoa
n.200gmozzarellaraastetta (tai fetajuustomurua)
1tlsitruunamehua
1tlsitruunapippuria
n.100granskankermaa
Omenatäyte:
150gkiinteää omena- tai aprikoosihilloa (n. 1½ dl)
1isoomena raasteena (n. 150 g)

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan, leikkaa terävällä veitsellä jokaiseen hieman kohmeiseen taikinalevyyn 2 x 4 ruudukko. Voitele munalla ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 min kauniin keltaisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä. Irrota pikkuneliöt toisistaan vasta jäähtyneinä. Sekoita juustotäytteen ainekset keskenään. Sekoita myös omenatäytteen ainekset keskenään. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki. Laita jokaiseen väliin 1-2 tl omenatäytettä ja n. 1-2 tl juustotäytettä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)