Pulled Chicken -kanapeet ja tomaattisalsa

Pulled-Chicken -kanapeet ja tomaattisalsa
1 t , josta valmisteluaika 15 min

Konditorioiden klassikkoleivonnainen taipuu myös suolaiseksi herkuksi. Canapé kuulostaa kieltämättä fiinimmältä kuin suomenkielinen nimitys kanapee. Kutsutaan näitä kuitenkin kanapeiksi, kun täytteeseenkin tulee broileria. Rapsakan voitaikinan väliin on helppo leipoa oman maun mukaiset täytteet. Käytä rohkeasti jääkaapin perälle unohtuneet maustekastikkeet viimeistelyyn.

Pulled chicken -kanapeet:
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
300gkypsää broilerinlihaa riivittynä
½dlvalmista barbeque-kastiketta tai vastaavaa
Tomaattisalsa:
4kypsää tomaattia pieninä kuutioina
1pieni punasipuli hienonnettuna
1limen raastettu kuori ja mehu
½punainen chili hienonnettuna
1rklpunaviinietikkaa
1tlsuolaa

Valmistusohje

  1. Sulata voitaikina jääkaapissa. Kauli tai painele taikinalevyjä työlaudalla kevyesti.

  2. Mausta liha sopivaksi katsomallasi barbeque-kastikkeella ja sekoita huolellisesti. Levitä liha voitaikinalevylle ohueksi kerrokseksi. Jätä taikinalevyn keskelle ohut kaistale tyhjäksi. Kääri taikina kääretortun tapaan molemmista reunoista kohti keskellä olevaa tyhjää kohtaa.

  3. Laita taikinapötkö kylmään puoleksi tunniksi ja leikkaa noin sentin viipaleiksi. Aseta taikinaviipaleet uunipellille ja paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on ruskistunut. Jäähdytä.

  4. Sekoita kaikki tomaattisalsan ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä puoli tuntia.

  5. Tarjoa kanapeet tomaattisalsan kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)