Konditorioiden klassikkoleivonnainen taipuu myös suolaiseksi herkuksi. Canapé kuulostaa kieltämättä fiinimmältä kuin suomenkielinen nimitys kanapee. Kutsutaan näitä kuitenkin kanapeiksi, kun täytteeseenkin tulee broileria. Rapsakan voitaikinan väliin on helppo leipoa oman maun mukaiset täytteet. Käytä rohkeasti jääkaapin perälle unohtuneet maustekastikkeet viimeistelyyn.

Ainekset 15-20 annosta

Pulled chicken -kanapeet:
300
g
kypsää broilerinlihaa riivittynä
½
dl
valmista barbeque-kastiketta tai vastaavaa
Tomaattisalsa:
4
kypsää tomaattia pieninä kuutioina
1
pieni punasipuli hienonnettuna
1
limen raastettu kuori ja mehu
½
punainen chili hienonnettuna
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa

Ohje

  1. Sulata voitaikina jääkaapissa. Kauli tai painele taikinalevyjä työlaudalla kevyesti.
  2. Mausta liha sopivaksi katsomallasi barbeque-kastikkeella ja sekoita huolellisesti. Levitä liha voitaikinalevylle ohueksi kerrokseksi. Jätä taikinalevyn keskelle ohut kaistale tyhjäksi. Kääri taikina kääretortun tapaan molemmista reunoista kohti keskellä olevaa tyhjää kohtaa.
  3. Laita taikinapötkö kylmään puoleksi tunniksi ja leikkaa noin sentin viipaleiksi. Aseta taikinaviipaleet uunipellille ja paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on ruskistunut. Jäähdytä.
  4. Sekoita kaikki tomaattisalsan ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä puoli tuntia.
  5. Tarjoa kanapeet tomaattisalsan kera.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.