Pienet Kaurakeksikupit Raparperimoussella

Pienet Kaurakeksikupit Raparperimoussella
Noin 40 kpl
125gsulatettua voita tai margariinia
dlsokeria
dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlsoodaa
¾dlkermaa
Raparpesimousse:
3-4vartta raparperia
1dlhillosokeria
4rklvettä
1prkmascarponejuustoa (250 g)

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää seos lopuksi taikinaan. Ota löysähköstä taikinasta ruokalusikallisen kokoisia nokareita väljästi leivinpaperille uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 7-8 min. Anna keksien jäähtyä puolisen minuuttia pellillä ja nosta sen jälkeen varovaisesti lastalla nurinpäin käännetyn minimuffinipellin ulokkeiden päälle. Tai käytä muottina espressokahvikuppien ulkopintaa. Anna keksien jäähtyä. Valmista raparperimousse. Kuori ja pilko paksuimmat raparperit. Nosta raparperipalat hillosokerin ja veden kanssa pieneen kasariin. Keitä muutama minuutti niin, että raparperit pehmenevät ja hilloontuvat. Anna hillon jäähtyä kunnolla. Nostele raparperihillon joukkoon mascarpone ja täytä kaurakupit moussella juuri ennen tarjoilua.

VINKKI: Voit myös tehdä perinteisiä kaurakeksejä ja laittaa moussea kahden keksin väliin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)