Petteri Punakuonon Muffinit

Myllyn Paras
10 - 15 kpl
3punajuurta
3munaa
dlsokeria
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
tlkanelia
¾dlmantelirouhetta
100gmargariinia
0,75dlmaitoa
Koristeluun:
tomusokeria

Valmistusohje

Raasta punajuuret raasteeksi (voit myös käyttää keitettyjä punajuuria, jolloin muffinseista tulee vieläkin punaisempia). Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sokeri-munaseokseen kuivat aineet, sulatettu margariini, maito ja punajuuriraaste. Sekoita varovasti. 

Jaa taikina muffinssipellille tai muotteihin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Koristele tomusokerilla ja piparimuoteilla otetuilla punajuuripaloilla. 

VINKKI: Juustohöylällä saat ohuita lastuja punajuuresta. Ota piparimuoteilla lastuista erimuotoisia näyttäviä koristeita muffineihin.

Resepti:
Marika Kuittinen, Hamina. Voittoresepti www.suomalainenjoulu.fi reseptikilpailussa 2009.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)