Petteri Punakuonon Muffinit

Myllyn Paras
10 - 15 kpl
3punajuurta
3munaa
dlsokeria
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
tlkanelia
¾dlmantelirouhetta
100gmargariinia
0,75dlmaitoa
Koristeluun:
tomusokeria

Valmistusohje

Raasta punajuuret raasteeksi (voit myös käyttää keitettyjä punajuuria, jolloin muffinseista tulee vieläkin punaisempia). Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sokeri-munaseokseen kuivat aineet, sulatettu margariini, maito ja punajuuriraaste. Sekoita varovasti.  Jaa taikina muffinssipellille tai muotteihin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Koristele tomusokerilla ja piparimuoteilla otetuilla punajuuripaloilla. 

VINKKI! Juustohöylällä saat ohuita lastuja punajuuresta. Voit myös ottaa piparimuoteilla lastuista erimuotoisia näyttäviä koristeita muffinsseihin. Jos kotoa ei löydy punajuurta, mutta mielesi tekee pientä, helposti valmistuvaa makeaa, kokeile superhelppoja klassisia muffinssejamme.

 

Resepti:
Marika Kuittinen, Hamina. Voittoresepti www.suomalainenjoulu.fi reseptikilpailussa 2009.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)