Perunalimppu

Myllyn Paras
4dlvettä
1rklöljyä
½dlsiirappia
dlMyllyn Paras Ohrajauhoja (90 g)
2dlMyllyn Paras Ruisjauhoja (120 g)
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (230 g)
100gperunamuusijauhetta
1tlkuminaa
tlsuolaa
tlkuivahiivaa (tai ½ pkt tuorehiivaa)

Valmistusohje

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen
kulhoon, laita myös perunamuusijauhe sellaisenaan jauheena kulhoon. Kuivahiivan
tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos
käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse normaali perusleivän ohjelma
ja käynnistä tai ohjelmoi leipäkone.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (11)

Tämä ohje lienee isommalle kuin vain 3 dl nesteen leipäkoneelle? En taida uskaltaa kokeilla. Vai eikö taikina nouse yhtä paljon? -Jens Ps. Kiitos hyvistä ohjeista.
Taikinaa voi pienentää omalle leipäkoneelle sopivaksi, kun säilyttää ainesuhteet. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Olen valmistanut sekä koneella että käsin. Käsin valmistaessani leivon aina kaksinkertaisen annoksen. Maukasta ja ihanaa niin ruoka- kuin aamiaisleipänäkin.
Erittäin maukas ruokaleipä ja käy jopa meikäläisen hapanleipää karsastavalle vatsalle. Kyllä on leipäkone käytössä melkein joka toinen päivä perunalimpun valmistuksessa!
Haluaisin nyt tietää mitä paino valintaa käytetään näissä teidän leipäresepteissä, kun missään ei ole sitä painoa sanottu?
Tämän taikinan ainekset painavat noin 1050 g. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Loistava ohje! Ohrajauhojen puutteen takia käytin tilalla ruisjauhoa ja erittäin maistuvaa tuli. Suosittelen!
Upeita leipäkonereseptejä! KIITOS! Myllyn Paras on PARAS!
Ihana!
Leipä oli mehevää ja hyvää. Kannattaa kokeilla!

Pages