Ainekset uunipellillinen, 15-20 annosta

Pullataikina:
3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
muna
75
g
voita tai margariinia
Täyte:
1
tlk
säilykepersikoita (n. 470/820 g)
1
tlk
mangosäilykettä (n. 250/420 g)
2
tlk
maitorahkaa (500 g)
2
dl
kevytkermaa
3
munaa
1
dl
sokeria
1
dl
rusinoita
1
rkl
vaniljasokeria
½
dl
persikkatölkin lientä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  2. Kauli taikina kohoamisen jälkeen leivinpaperiarkin kokoiseksi tasaiseksi levyksi ja nosta uunipannulle. Muotoile piirakan reunat. Peitä liinalla ja anna kohota n. 15 min.

  3. Valmista persikka-mangorahkatäyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään, paitsi pilko persikat ja mango pieniksi kuutioiksi erikseen. Jos pullataikinan reunat ovat valahtaneet, painele niitä kevyesti ylös. 

  4. Levitä hedelmäkuutiot kohonneelle piirakkapohjalle ja kaada rahkaseos päälle. Käännä reunoja vähän täytteen päälle ja voitele reunat munalla. 

  5. Paista piirakkaa 200 -asteessa uunin keskitasolla 25-35 min. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.