Persikka-mangorahkapiirakka Pullataikinasta

Persikka-mangorahkapiirakka Pullataikinasta
uunipellillinen, 15-20 palaa
Pullataikina:
3dlmaitoa
30ghiivaa
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
8-9dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia
Täyte:
1tlksäilykepersikoita (n. 470/820 g)
1tlkmangosäilykettä (n. 250/420 g)
2tlkmaitorahkaa (500 g)
2dlkevytkermaa
3munaa
1dlsokeria
1dlrusinoita
1rklvaniljasokeria
½dlpersikkatölkin lientä

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kauli taikina kohoamisen jälkeen leivinpaperiarkin kokoiseksi tasaiseksi levyksi ja nosta uunipannulle. Muotoile piirakan reunat. Peitä liinalla ja anna kohota n. 15 min.
Valmista persikka-mangorahkatäyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään, paitsi pilko persikat ja mango pieniksi kuutioiksi erikseen.

Jos pullataikinan reunat ovat valahtaneet, painele niitä kevyesti ylös. Levitä hedelmäkuutiot kohonneelle piirakkapohjalle ja kaada rahkaseos päälle. Käännä reunoja vähän täytteen päälle ja voitele reunat munalla. Paista piirakkaa 200 -asteessa uunin keskitasolla 25-35 min. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)