Pasha-passionleivokset
45 min, josta valmisteluaika 30 min
- Lue lisää reseptistä Arja Elinan blogikirjoituksesta.
12 kpl (halkaisija n. 8 cm)
Kauramuropohjat: | ||
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g) |
Kostutus ja täyte: | ||
1 | dl | passion-mangomehua |
12 | kpl | minisuklaamunia |
Pashatäyte: | ||
2 | dl | vaahtoutuvaa kermaa (1 tlk) |
½ | dl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
200 | g | vaniljarahkaa (1 tlk) |
1 | dl | mantelilastuja |
½ | dl | voisulaa |
4 | passionhedelmää | |
Koristeeksi: | ||
pieniä hennon värisiä suklaamunia |
Valmistusohje
- Jaa sulanut taikina voideltujen pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
- Valmista pashatäyte vatkaamalla kerma ja sokerit vaahdoksi, lisää rahka, hieman murskatut mantelilastut ja hieman jäähtynyt voisula. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmien sisusta pashan joukkoon.
- Kostuta leivokset varovasti passionia sisältävällä tuoremehulla. Mikäli leivokset tarjoillaan heti, voit kostuttaa niitä enemmän kuin mikäli säilytät leivokset täytettynä jääkaapissa. Tällöin kostutusta ei paljonkaan tarvita, sillä täyte pehmentää leivospohjaa.
- Jaa päälle suklaiset pienet munat puolitettuina ja nostele nokareina päälle pashatäytettä.
- Koristele kauniisti pääsiäismunin.
VINKKI: Voit tehdä samalla ohjeella myös ison Pashapiirakan, vastaavat aineet riittävät myös siihen.
Kommentoi reseptiä