Parsasalaatti syötävässä siemennäkkärikulhossa

Parsasalaatti syötävässä siemennäkkärikulhossa
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min

Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseoksesta saat tehtyä syötävän kulhon helposti.

Näkkärikulho voi olla ison piirakkavuoan kokoinen tai kulhoja voi olla useampia eli pienempiä annoskulhoja.

Täytä kulho/kulhot salaatilla vasta juuri ennen tarjoilua, jotta pohja ei pehmene, vaan pysyy rapeana näkkärinä. Näin se on maistuvinta syötävää salaatin kanssa.

1 iso laakea salaattikulho, halkaisija n. 28 cm, tai 2 pienempää, halkaisija n. 18 cm tai useampia pieniä annoskulhoja
Näkkäripohjat:
3dlkiehuvaa vettä (300 g)
1psMyllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseosta (250 g)
½dlrypsi- tai kookosöljyä (50 g)
Parsasalaatti:
350gvihreää parsaa
100grapeaa jääsalaattia
100gbabypinaattia
50gkesäsipulinvarsia
200gpieniä mozzarellapalloja tai fetajuustoa
150gpieniä värillisiä paprikoita
Koristelu ja maustavat aineet:
100gparsannuppuja
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
balsamicoa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kuumenna 3 dl vettä kiehuvaksi. Heti kun vesi on kiehuvaa, sekoita siihen nopeasti kaurainen-siemennäkkäriseos. Lisää joukkoon ½ dl öljyä.

  2. Leikkaa leivinpaperista piirakkavuoan pohjan kokoinen pyörylä tai annosvuokien pohjien kokoisia pyörylöitä. Aseta yksi leivinpaperipyörylä jokaisen vuoan pohjille. Painele taikina ohueksi tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle ja painele taikinaa reunoille ylös asti.

  3. Paista näkkärikulhoa 165–170-asteisen uunin keskitasolla 40–50 minuuttia, pikkukulhoille riittää 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan kunnolla. Jäähtymisen alkuvaiheessa voi reunoja tarvittaessa raottaa ihan vähän varovasti veitsellä vuoan reunasta.

  4. Valmista salaatti juuri ennen tarjoilua. Huuhdo parsat ja poista niistä puumaisin tyviosa. Kuori ja paloittele parsat, ota nuput erilleen. Laita parsojen vihreät varsipalat suolalla maustettuun veteen ja keitä paloja 4–5 minuuttia palojen paksuudesta riippuen. Lisää mukaan nopeammin kypsyvät nuput ja jatka kypsennystä vielä 2–3 minuuttia. Kaada kaikki parsat lävikköön valumaan ja huuhdo ne nopeasti kylmällä vedellä. Poimi nuput erilleen salaatin koristelua varten.

  5. Irrota jäähtynyt näkkärisalaattikulho tarjolle isolle laakealle vadille tai aseta pienet näkkäriannoskulhot suoraan lautasille. Revi näkkärikulhopohjalle salaattia ja pinaattia. Levitä päälle parsan varsipaloja, silputtuja sipulinvarsia ja juustoa. Leikkaa pienet värilliset paprikat renkaiksi ja ripottele niitä salaatin päälle.

  6. Koristele annos lopuksi parsannupuilla. Mausta salaatti: silppua päälle timjamia ja valuta päälle öljyä sekä balsamicoa ohuina nauhoina. Ripottele päälle vielä hieman sormisuolaa ja rouhaise mustapippuria. Tarjoile salaatti syötävässä näkkärikulhossa heti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)